Glas Javnosti

DR JOVANA STOJKOVIĆ: NISMO ANTIVAKSERI, MI SMO ZA SLOBODU IZBORA! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Mi nismo antivakcinaški pokret, već se zalažemo za politiku dobrovoljne i neobavezne vakcinacije, za slobodu izbora i iznošenja stavova, istakla je predsednica Pokreta Živim za Srbiju dr Jovana Stojković na konferenciji za medije pod nazivom “Ko progoni lidere Pokreta Živim za Srbiju?”

Izloženi smo pritiscima, diskriminaciji i političkom progonu, uz grubo kršenje osnovnih prava, rekla je dr Stojković, naglasivši da u stavovima Pokreta nema ničeg spornog, protivustavnog i protivzakonitog. Ukazala je i na dvostruke standard, navodeći da, dok je ona privođena zbog nekoliko objava na društvenim mrežama, drugi, kako je rekla, zbog sličnih ili oštrijih i opasnijih izjava, nisu trpeli nikakve posledice.

-Nekome je dozvoljeno sve, a nekome ništa – rekla je dr Stojković.

Podsetila je da većina zemalja Evropske unije sprovodi politiku dobrovoljne i neobavezne vakcinacije, kao i da je zaštitnik građana Zoran Pašalić ocenio da niko ne može da bude sankcionisan ukoliko ne želi da se vakciniše, jer bi to bilo kršenje ljudskih prava.

Potpredsednica Pokreta Tamara Bradić, koja je ranije takođe privođena, u međuvremenu je, zbog javno iznetog stava da nije prirodno da deca odrastaju u istopolnim zajednicama isključena iz međunarodne asocijacije analitičara i onemogućena je da se dalje profesionalno usavršava i edukuje, rečeno je na konferenciji. Kako je istaknuto, Pokret će se i dalje boriti za slobodu govora i slobodu izbora, a u cilju zaštite svojih članova upotrebiće sva pravna sredstva.  

O tome za šta se Pokret zalaže, kako se sprovodi politički progon, dokle su stigli procesi koji se vode protiv čelnica Pokreta, koja pravna sredstva Pokret preduzima kako bi zaštitio njihova prava, na konferencije za novinare govorile su dr Jovana Stojković, predsednica, Tamara Bradić, potpredsednica i advokat Milina Dorić, zamenica predsednice Pokreta Živim za Srbiju.

Snimak konferencije možete pogledati u priloženom videu.

(Glas javnosti)

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR