Glas Javnosti

Dr Danica Grujičić: Napadate Dariju jer je i uspešna i lepa

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pored seksističkih komentara, dokoni pojedinci su komentarisali i doktorkino poreklo.

Načelnica Centra za neuroonkologiju Neurohirurške klinike Kliničkog centra Srbije doktorka Danica Grujičić oglasila se na društvenoj mreži Instagram i poslala poruku svima koji poslednjih dana napadaju zamenicu direktora Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" doktorku Dariju Kisić Tepavčević dok saopštava informacije o koronavirusu u Srbiji i daje svoj maksimum u borbi protiv ove pošasti.

Izvor: instagram

- Ogorčena sam prostačkim i neprimerenim napadima na moju koleginicu Dariju od jednog broja ljudi. Radi se o pametnoj, uspešnoj i lepoj ženi koja je profesor državnog Medicinskog fakulteta i stručnjak u svojoj oblasti. Sve što je postigla je učinila napornim radom u nauci. Kada se sledeći put žalite što po medijima imate starlete, setite se kako ste dočekali uspešnu ženu, profesorku i naučnicu koja je napisala preko 150 naučnih radova - napisala je doktorka Grujičić.

Podsećamo, na društvenim mrežama se, nakon početka epidemije i sve češćeg medijskog prisustva doktorke Darije Kisić Tepavčević, pojavio veliki broj seksističkih komentara, u kojima je iznesen niz najprizemnijih uvreda na račun velikog stručnjaka.

Pored seksističkih komentara, dokoni pojedinci su komentarisali i njeno poreklo, iako je doktorka još u gimnaziji morala da prebegne iz ratnog Sarajeva u Srbiju.

U Republici Srbiji je do 15 časova 6. aprila 2020. godine registrovano ukupno 2.200 potvrđenih slučajeva COVID 19. 

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 1.192 osobe od kojih je 292 pozitivno. Hospitalizovano je 1.197 pacijenata. Na respiratoru je ukupno 101 pacijent. Do 15 časova u Republici Srbiji testirane su ukupno 8.552 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Svim građanima koji imaju određene simptome respiratornih infekcija, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenim COVID-19, dostupni su brojevi telefona, prema mestu prebivališta, u vremenu od 08 do 22h, na kojima mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke o daljem postupanju, od dežurnih epidemiološka. Napominjemo da u takvim slučajevima nije potrebno ići u dom zdravlja ili bolnicu, niti šetnjom i drugim aktivnostima izlagati druge građane potencijalnim rizicima, već se treba odmah obratiti dežurnom epidemiologu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR