Glas Javnosti

Doktorka obožavala svoj posao, evo kako je pričala dr Violeta Ašanin: 'Najlepše grudi u gradu'

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Doktorka estetske hirurgije, Violeta Skorobać Ašanin, volela je svoj posao i kako navode njeni poznanici, znala je da uživa u životu. Ona je u jednom intervjuu za časopis "Standard", pod nazivom "Reži me na srpski način", opisala sebe i svoj odnos prema profesiji.

Da li ste emotivni u poslu kojim se bavite?

-Lice je vrlo osetljivo, jedino na njemu ne možete da sakrijete grešku. Dogodilo mi se da sam dala neuromodulator ženi i da joj je pao kapak, ali to nije nepromenljivo. Ne znam kako bih živela sa greškom. Užasno sam emotivna u poslu i ne daj bože da mi umre pacijent, prestala bih da se bavim njime- ističe vlasnica Dione.

Smisao i osećaj za estetiku

-Estetski hirurg mora da ima i smisao za estetiku i da poznaje sve vrste umetnosti. Lepotu morate posmatrati iz različitih uglova-objašnjava dr Skorobać i dodaje da je hirurg po zanimanju jedan krut čovek, a estetski hirurg mora da poseduje ogromnu širinu. I dok se dr Skorobać, shodno tome, bavila glumom, pantomimom, heklanjem, vezom i tako odmalena razvijala svoj odnos prema lepom.

Najlepše grudi u gradu

-U 80% slučajeva ugrađujem biodimenzionalnu protezu, koja je najbolja i prvi sam njen korisnik kod nas. To su, kako kažu moji pacijenti, najlepše grudi u gradu. Kažem to od srca, jer dojka nikada, ali nikada, nije okrugla i bezveze je što okrugli implantan uopšte postoji, ali oni su duplo jeftiniji i neke žene samo to mogu sebi da priušte - kaže dr Skorobać. Ona najčešće sugeriše pacijentu da stavi manji implantat, pa ako ne bude zadovoljan, da se vrati ponovo.

-Na ova vrata ulaze pacijenti silični meni, koji poštuju moje mišljenje. Možda zato nikad nisam ulazila u konflikt tipa  ja hoću  veće grudi, ako vi nećete da mi stavite veće, otićiću kod onog ko hoće. Zdravstveni kriterijum mora da bude najvažnije i zato provodim mnogo vremena u razgovoru sa pacijentom. Prvi put obično stavim  minimum, a onda im predložim da za mesec dana dođu ako treba ponovo da razgovaramo. Dešava se da dolaze po još, ali je više onih koji me slušaju.

Žena u estetskoj hirurgiji

Kod nas joše ne postoje, kao u Brazilu, na svakom koraku ordinacije gde se možete redizajnirati, ali se tačno zna kome  ćete se obratiti ukoliko želite veće grudi, usne, zategnutu zadnjicu ili uklanjanje masnih naslaga. Iako su cene estetski operacija u Srbiji mnogosutruko niže nego u svetu, naši stručnjaci važe za jednako cenjene u svetu. Lekari sa kojima smo razgovarali pominju i da su žene u ovoj profesili takođe niže rangirane među muškim kolegama. Većina žena hirurga osetila je to još tokom studija ili specijalzacije. To je bio razlog zašto je dr Skorobać napustila VMA, gde je i specijalizirala.

-Teško je lepim ženama, i to nije slučaj samo u Srbiji. Uvek žena manje vredi, i kad je mnogo bolja nego muškarac. Tako sam i ja prošla u Srbiji, i zato je dobro što sam odlučila da budem privatnik u nekom svom carstvu. Kolege me danas shvataju kao opasnu konkurenciju, ali mi se čini da me i dan-danas ne doživljavaju sasvim ozbiljno. Pokušavaju kroz kuloarske priče da predstave ono što ja radim kao da to neko radi za mene. Misle  da nisam bolnicu napravila sa svojih deset prstiju, nego sam verovatno našla muža ili švalera koji mi je to omogućio. Ljudi ne mogu da shvate da žena može dvadeset hiljada puta da bude jača od jednog muškarca i da je sposobnija da vodi zemlju i narod od bilo kog muškarca. I medicinski je dokazano da je širina pogleda muškarca uža. Nisam feminstkinja, ali žene obožavam. U mojoj bolnici su zaposlene samo žene, pokušali smo da ubacimo jednog muškarca, ali bila je to greška, nije uspelo- naglašava dr Skorobać.

Biodimenzionalna kraljevska proteza

Violeta Skorobać ističe da i lekari često ne žele da usvajaju nove komplikovane procedure jer biodimenzionalna proteza, koja je oblikom najpribližnija pravim grudima, mnogo je teža za ugradnju.

-Okrugla proteza je početna, primitivna, jedna od prvih koje su napravljene i trebalo bi ih vremenom iskoreniti. Ona je laka za ubacivanje. Biodimenzionalna je kraljevska proteza, kojom hirurg prvo mora da ovalada 100%. Morate tačno znati gde ćete je ubaciti -objašnjava Violeta Skorobać.

Podsetimo, doktorka je juče popodne oduzela sebi život u stanu na Vračaru. Svi koji su je poznavali ostali su u šoku i kažu da ništa nije ukazivalo na ovakvu tragediju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR