Glas Javnosti

DOK GRAĐANI ŽIVOTIMA BRANE SVOJE LIVADE, U LOZNICI GRADE PUT ZA RIO TINTO: Izmeštaju transportni saobraćaj kroz grad

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dk se u Srbiji sve više organizacija i građani dižu glas protiv angažovanja kompanije Rio Tinto i eksplatacije zemljišta u Zapadnoj Srbiji, iz Loznice stižu sasvim suprotne vesti.

Loznica je usvojila plan detaljne regulacije nove deonice državnog puta koji će taj grad spajati sa Valjevom, prenosi Ekapija. To, kako se navodi, stvara uslove za poboljšanje saobraćajne infrastrukture, kao i za realizaciju Projekta Jadar kompanije Rio Tinto.

Planom su kako se navodi obuhvaćene katastarske opštine Slatina, Gornje i Donje Nedeljice, Grnčara, Lipnica, Runjani, Šor, Bradić i Korenita, a ukupna površina predmetnih parcela je 72 hektara.

Gradska urbanistkinja Loznice Dragana Jovanović kaže da će pozitivne strane budućeg koridora biti bolja povezanost tog područja, samim tim i njegov brži razvoj. U planu je i obilaznica oko Loznice koja će izmestiti tranzit, pre svega transportni saobraćaj.

Jovanovićeva je kaže da je saobraćajnica projektovana za brzinu od 80 kilometara na čas, da će imati dve vozne i ivične trake, a po potrebi i dodatne trake, kao i bankine sa obe strane.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR