Glas Javnosti

Da li je VREME za nova lica u politici CRNE GORE i kakve će novine doneti još jedna partija?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vest da je u toku je osnivanje nove političke partije u Crnoj Gori, kojoj podršku pruža Srpska pravoslavna crkva iz Amerike, te SPC iz Trebinja na čelu sa Vladikom Grigorijem izazvala je veliko interesovanje na crnogorskoj političkoj sceni.

Ambicija Milojka Spajića da stupi na čelo nove Demohrišćanske stranke, a u čijem osnivanju između ostalog učestvuje i Zdravko Krivokapić, izuzetno se pozitivno ocenjuje u ozbiljnim srpskim i crnogorskim političkim krugovima. Postoje velika očekivanja i nade da će Spajić kao mlad, energičan i poletan političar i ministar na novoj liderskoj stranačkoj funkciji, doprineti bitnom unapređenju međudržavnih odnosa između Srbije i Crne Gore, tvrde izvori portala Nacionalist.

Kako se dalje u tekstu ističe tome u prilog ide da je tokom prethodnih čestih boravaka u Beogradu ostavio veoma povoljan i dobar utisak na državne organe Srbije, prema kojima je ispoljio potpunu otvorenost i spremnost za saradnju. To bi otvorilo vrata novom zamahu srpsko-crnogorskih odnosa.

Navedeni događaji koji će uslediti po formiranju Spajićeve političke partije se ocenjuju i kao najava smene generacija na crnogorskoj političkoj sceni.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR