Glas Javnosti

ЋОРАК: Радницима "Заставе" из Крагујевца предложено да радне часове "изгубљене" на штрајк надокнаде радним суботама

Društvo
Autor: Глас јавности / Н1 / од 30.05.2018.

Извршни и Наџорни одбори "Застава оружја" позвали су раднике који су били у штрајку, да надокнаде изгубљене радне часове радом суботама.

Упућен је позив Штрајкачком одбору за одржавање састанка у вези са потписивањем Споразума о престанку штрајка.

Пословодство "Застава оружја", у саопштењу истиче да је "најављени одлазак у Београд у четвртак, 31. маја, и протест испред зграда Владе и Министарства одбране Србије контрапродуктиван и није пут ка решењу“.

Наџорни и Извршни одбор "Застава оружја" обавестили су запослене да је "исплата 10.000 динара бонуса извесна, а биће исплаћена по
потписивању Споразума о престанку штрајка".

Протест крагујевачких оружара испред Владе Србије који је био најављен за сутра неће бити одржан, речено је агенцији Бета у том синдикату.

Како је данас речено Бети, за учешће на протесту пријавило се 800 радника, а очекивало се да ће се одазвати бар половина од 2.500 укупно запослених.

Штрајк радника Застава оружје трајао је од 23. до 28. маја када је донета одлука да се прекине због смањеног оџива радника, како су навели у синдикату, јер је било притисака руководства на оне који су обуставили рад.

Оружари су почели штрајк са захтевима да фабрика буде изузета из приватизације, њихове плате из умањења од 10 одсто, да се исплате бонус и регрес, да директор поднесе оставку, да се побољшају услови рада и друго.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR