Glas Javnosti

БУДЋИ НАУЧНИЦИ НА ДЕЛУ: Експеримент "Буђење вулкана"одушевило мале - велике научнике Научног клуба

Društvo
Autor: Глас јавности / НОВОСТИ / од 09.10.2018.

У Горњем Милановцу отворен први "Научни клуб за клинце и клинцезе". Велико признање запосленима у предшколској установи "Сунце"

Малишани као будући научници
М. БОШЊАК | 09. октобар 2018. 08:15 | Коментара: 0
ПРЕДШКОЛСКА установа "Сунце" из Горњег Милановца је прва у Србији која има "Научни клуб за клинце и клинцезе".

 
Подсећајући на то да је републички Центaр за промоцију науке основан пре осам година, са циљем да промовише ову област и приближи је широј јавности, руководилац Центра за програмске активности др Тања Аднађевић каже да је једнако важна и њихова мисија ширења свести о томе колико су истраживања драгоцена за напредак сваког друштва.

Први човек локалне самоуправе Дејан Ковачевић је захвалио свима који су препознали значај овог пројекта у Горњем Милановцу и најавио помоћ развоју Научног клуба, а потписивању меморандума о сарадњи је присуствовала и директор Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању из Чачка Горица Станојевић која је нагласила да су одлуци о првом отварању једног оваквог садржаја у предшколској установи знатно допринели резултати и креативност васпитача из "Сунца". Свечаности је присуствовала и директор поменуте предшколске установе Виолета Антонијевић.

- Лане смо отворили Огледно-експериментални центар који су Регионални центар за професионални развој запослених у образовању из Чачка и Центар за промоцију науке из Београда препознали као иновацију у предшколским установама, па смо постали прва установа овога типа у Србији која ће имати и научни клуб - каже заменик директора ПУ "Сунца" Маја Миловић.

УСПЕО ЕКСПЕРИМЕНТ

ПРИЛИКОМ отварања Научног клуба, корисници услуга ПУ "Сунце" су са васпитачицама извели серију експеримената, а један од најмаштовитијих је био назван "Буђење вулкана". И, вулкан је заиста "прорадио"...

Глас јавности / НОВОСТИ / од 09.10.2018.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR