Glas Javnosti

BOŠKO KREĆE PO NAJSKUPLJI LEK NA SVETU! "Ne znam da li ste primetili da više nemam onu dosadnu cevčicu što mi je stalno visila iz nosa"

Društvo
Autor: Glas javnosti

Boško Gugleta, star svega 8 meseci, koji boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije tip 1, krenuće 7. septembra na najvažnije životno putovanje, u Budimpeštu, po najskuplji lek na svetu - Zolgensmu.

Maleni Boško imao je, kako je navedeno na Fejsbuk profilu "Da i Boško pobedi SMA", prethodnih dana urinarnu infekciju, ali je ona, srećom, prošla. Boško se, ipak, i dalje nalazi u bolnici u Novom Sadu, željno iščekujući da što pre ode u Mađarsku po svoju terapiju.

- Izborio sam se i sad sam okej. Ne znam da li ste primetili da više nemam onu dosadnu cevčicu što mi je stalno visila iz nosa. Sada koristim peg. To je isto cevčica, ali je u stomaku i ne mora se svaki dan pomerati. Iako su svi u novosadskoj bolnici jako dobri prema meni, poprilično mi je dosadilo ovde. Srećom, kažu mi da 7. septembra idem na svoje prvo putovanje u inostranstvo. Malo je reći da jedva čekam - reči su koje stoje ispod Boškićeve fotografije.

Podsetimo, prethodnih meseci, čitava Srbija ujedinila se da pomogne mališanu koji boluje od ove opake bolesti. Da bi primio terapiju Zolgensmom, maleni Boško morao je da sakupi neverovatnih 2,5 miliona evra, u čemu je i uspeo pre desetak dana.

Njegovi roditelji željno iščekuju da što pre odu na terapiju, a uskoro bi, kako je ranije ispričala dečakova mama Nađa Gugleta, cela Boškova porodica trebalo da bude na okupu.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR