Glas Javnosti

Bor zavijen u crno: Proglašena trodnevna žalost zbog smrti Bobane Momčilović Veličković

Društvo
Autor: Glas javnosti

Opština Bor donela je odluku da 23, 24. i 25. jun proglasi danima žalosti zbog smrti Bobane Momčilović Veličković, reprezentativke Srbije i evrospke prvakinje u streljaštvu.

- Grad Bor izgubio je najboljeg sportistu u istoriji sporta u gradu. Na našu ogromnu žalost, u svojoj 31. godini, zauvek nas je napustila Bobana Momčilović Veličković, jedna od najboljih svetskih takmičarki vazdušnim pištoljem u 21. veku, olimpijka i reprezentativka Srbije u streljaštvu. Životnu scenu je prerano napustio jedan mladi i perspektivni život i ostavio veliku prazninu koja se ne može popuniti. Bobana je svojim velikim dostignućima ostavila neizbrisiv trag u istoriji srpskog, ali i svetskog streljaštva. Iznad svega, bila je sjajan čovek, vrhunski sportista, hrabra, vedra i neprikosnovena. Bor sa beskrajnom tugom oprašta od naše Bobane i izražava svoje najdublje saučešće porodici i čitavoj sportskoj javnosti Srbije, navedeno je u saopštenju gradskih čelnika.

Bobana Momčilović Veličković rođena je u Boru 25. januara 1990. godine, a preminula je 21. juna od posledica eklampsije, bolesti koja pogađa trudnice.

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR