Glas Javnosti

БИЗАРНА ЗЕМЉА СРБИЈА: Сумња за отмицу новинара Стефана Цветковића пала на.., новинара СТЕФАНА ЦВЕТКОВИЋА?

Društvo
Autor: Глас јавности / Курир.рс / од 18.06.2018.

У полицији тврдио да су га отеле особе с фантомкама чија лица није видео и које су, наводно, хтеле да га пребаце у Румунију, али пао на полиграфском испитивању

Новинар Стефан Цветковић из Беле Цркве, који је после 30 сати потраге пронађен жив и здрав у ширем рејону те општине, лажирао је свој нестанак, сазнаје Курир.

Иако је већ сада готово извесно да је Цветковић измислио причу о наводној отмици, истрага се наставља како би се утврдило шта се заправо крије иза овог бизарног случаја. Полиција, наиме, у сарадњи са БИА, покушава да реконструише цео случај.

Цветковић, чији је нестанак пријављен у среду, дао је у Управи криминалистичке полиције МУП изјаву у петак, непосредно пошто је пронађен. Тврдио је да су га отеле непознате особе са фантомкама које су, наводно, хтеле да га пребаце у Румунију. Међутим, анализа трагова на његовом сату, пронађеном поред напуштеног аута, није показала ДНК друге особе, а ни у колима нема сумњивих трагова.

"Његова прича је да му је прећено због сазнања које је изнео о убиству Оливера Ивановића, па да су га чак и отели људи који су уплетени у тај злочин. Прича је пуна је рупа", навео је извор из истраге.

Иначе, Цветковић је пре десетак дана био у Приштини у друштву познатог бизнисмена из источне Србије, с којим је непосредно пре мистериозног нестанка највише комуницирао. Забележени су и разговори с људима у Приштини, али и Македонији. Пошто је пријављен нестанак, Цветковићеви телефони, а има их неколико, били су угашени.

Међутим, током оперативног рада пресретнуто је неколико разговара особа с којима је одржавао контакт, чија је суштина била да је он жив и здрав, да му се ништа није догодило.

Преткривичним поступком у овом случају руководи Основно јавно тужилаштво у Вршцу. Тужилац Тихомир Кнежевић објаснио је да је Цветковић дао изјаву у својству грађанина која се може сматрати пријавом за противправно лишење слободе:

"У том правцу није му био потребан адвокат. Засад није ни осумњичен ни ништа слично, него се третира као оштећен"

Директор Међународног института за безбедност Орхан Драгаш каже да су Србија и њено руководство и овом приликом показали свима који покушавају да дестабилизују нашу земљу, али и читавој међународној јавности да то у Србији неће ићи лако, те да Влада и председник могу да се смене само на изборима.

"Отмица, односно покушај фингирања отмице, новинара Цветковића без дилеме представља дело наивних идиота који су превише гледали филмове и следећи бизаран и глуп пример фингирања убиства руског новинара у Украјини, покушали да том својом наивном, али веома опасном акцијом дестабилизују Србију", оценио је Драгаш.

"Министар спољних послова Ивица Дачић оценио је да је случај нестанка новинара Цветковића део "политичке борбе која не долази само изнутра", а чији је циљ дестабилизација Србије и слабљење њене позиције.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR