Glas Javnosti

Beograd spreman da otvori SOS vrtić u roku od 24 sata

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas da je grad spreman da u roku od 24 časa otvori SOS vrtić ako se za to pokaže potreba.

Vesić je za TV Pink istakao da je grad do sada dobio svega nekoliko zahteva i da je reč o roditeljima koji su pozitivni na koronavirus, a deca bi eventualno mogla da budu smeštena u vrtić, ukoliko se za to pokaže potreba, preneo je Beoinfo.

"Odluka o tome da li će biti otvoren SOS vrtić zavisi od Vlade Srbije i da li ima dovoljno dece. Spremni smo da u roku od 24 sata otvorimo jedan vrtić, da angažujemo vaspitačice koje su na punoj plati u Beogradu i mnoge od njih i inače volontiraju. Obezbedili bismo i hranu. Vlada će proceniti da li ima potrebe za tim, a Beograd će to sprovesti", rekao je Vesić.

On je najavio i da će svi honorarni umetnici dobiti honorar.

"Grad Beograd je osnivač više od 30 ustanova kulture. Doneli smo odluku da sredstva, koja su inače određena za konkurse u oblasti kulture, preusmerimo za pomoć umetnicima. Spiskove ćemo završiti do utorka i znaćemo tačno koliki je broj umetnika. Svi će dobiti za dva meseca pomoć koja neće biti manja od minimalne zarade", naveo je Vesić.

Izvor: N1

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR