Glas Javnosti

БЕЛА ЦРКВА: Признао да је претукао Стефана Цветковића, тужилаштво предложило УКИДАЊЕ ПРИТВОРА?!

Društvo
Autor: Глас јавности / Н1 / од 18.07.2018.

С.З. из Беле Цркве, који је физички напао новинара Стефана Цветковића из тог града, склопио је са Основним јавним тужилаштвом у Вршцу споразум о признању кривице, након чега је то тужилаштво предложило да му буде укинут притвор.

С.З. је осумњичен да је Цветковићу нанео лакше телесне повреде, када га је 9. јула ударио чврстим предметом у главу у једном кафићу у Белој Цркви.

Након тог напада, тужилаштво му је 11. јула одредило притвор, наводи се у информацији коју је агенцији Бета доставио основни јавни тужилац из Вршца Тихомир Кнежевић.

“Након што је тужилаштво испитало оштећеног и сведоке, и закључило споразум о признању кривичног дела, дана 17. 07. 2018. Основном суду у Вршцу стављен је предлог за укидање притвора”, навео је Кнежевић у информацији.

Новинар Стефан Цветковић изразио је незадовољство због такве одлуке и додао да остаје при својим ранијим тврдњама да га је С.З. тог 9. јула покушао убити.

“Он ме је ударио металном шипком по глави и разбио ми лобању и ја ћу наставити да га кривично гоним. Није ми јасно како су му укинули притвор, када је реч о особи која је већ од раније на условној слободи”, казао је Цветковић агенцији Бета.

Цветковић је пред Основним јавним тужилаштвом у Вршцу прекјуче дао изјаву поводом напада на њега.

Он је испричао да га је С.З. напао у башти кафића “Тајмс” у Белој Цркви, 9. јула, када га је ударио чврстим предметом у главу, чиме му је, како је навео Цветковић, нанео тешке телесне повреде а потом покушао да га прегази аутомобилом, уз гласне претње да ће га убити.

“Сматрам да је читав овај догађај био усмерен да се ја ликвидирам и да је оно што је предузео осумњичени било с намером да ја будем убијен”, рекао је Цветковић пред тужилаштвом.

С.З. је једном већ био осуђен због угрожавања сигурности Стефана Цветковића.

Цветковић је у свом исказу пред тужилаштвом рекао да му је познато да је С.З. био довођен у полицију у време када се Цветковић водио као отета особа, у јуну месецу.

Додао је да је његова једина “кривица” у томе што је својевремено писао да је С.З. дилер дроге.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR