Glas Javnosti

АДВОКАТИ НЕ ОДУСТАЈУ ОД ШТРАЈКА: Већина случајева напада на адвокате остала нерасветљена

Društvo
Autor: Глас јавности / БЕТА / од 01.10.2018.

Председник Адвокатске коморе Београд Југослав Тинтор изјавио је да се одлука о једнодневном штрајку адвоката, који се одвија у понедељак, апсолутно поштује.

Председник Адвокатске коморе Београд Југослав Тинтор изјавио је да се одлука о једнодневном штрајку адвоката, који се одвија у понедељак, апсолутно поштује.
 

Тај штрајк је заказан због незадовољства адвоката изостанком помака и конкретних резултата кривичних дела напада на адвокате.

Председник Адвокатске коморе Србије Виктор Гостиљац рекао је у понедељак на конференцији за новинаре да је после објављивања саопштења АКС и АКБ у којем се наводи да је Републичко јавно тужилаштво прекинуло комуникацију са АКС по питању случаја убиства адвоката Драгослава Мише Огњановића, стање поправљено и да је сада представник тужилаштва у сталној групи у комуникацији са АКС.

Тинтор је рекао да адвокатура није добила информације у том случају, које је очекивала да ће добити у већој количини, а Гостиљац је додао да је и даље остало неразјашњено питање да ли је Огњановић прислушкиван, због чега, када и да ли је то било легално.

Гостиљац је казао да се та информација, о прислушкивању, појавила у медијима, али да је нико није демантовао. 

Председници две коморе рекли су да ће адвокатура наставити да инсистира на решавању случаја Огњановић, на решавању осталих случајева напада на адвокате, као и да ће тражити већу заштиту за адвокате.

Тинтор је казао да је за коморе важно да адвокати добију заштиту у равни заштите службеног лица и да ће тражити да се уведе кривично дело напад на адвокате.

Они су додали и да је већина случајева напада на адвокате остала нерасветљена.

Глас јавности / БЕТА / од 01.10.2018.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR