Glas Javnosti

Dragan Velikić o hapšenju sina zbog trovanja kolega u Beču: Miriše na nameštaljku

Vesti
Autor: Glas javnosti

Vid Velikić, bečki lekar srpskog porekla, koga je austrijska policija uhapsila zbog sumnje da je svoje kolege trovao tortom, sin je bivšeg ambasadora Srbije i Crne Gore u Austriji Dragana Velikića (66).

Velikić je bio ambasador Srbije i Crne Gore u Austriji u od 2005. do 2009. i dvostruki je dobitnik Ninove nagrade za roman godine.

- Ništa ne komentarišem dok se ne završi istraga. Dok ne budu sakupljeni podaci, meni ovo sve miriše na strašnu nameštaljku - kratko je Velikić juče rekao za „Alo!“.

On je dodao da se sa sinom nije čuo od hapšenja, kao i da je začuđen pisanjem medija da je njegov sin otrovao deset kolega tortom zbog ljubavi prema jednoj doktorki i bušio im gume na automobilima.

- Nisam se čuo sa sinom, to po austrijskom zakonu nije sada moguće, ali sam se čuo sa njegovim advokatom. Nagađaju, zar vam to sve nije čudno? - zapitao se poznati srpski književnik.

Vid Velikić je radio kao psihijatar u bolnici u zatvoru u Donjoj Austriji, a protiv njega je pokrenut sudski postupak zbog sumnje da je na posao doneo tortu koja je bila puna otrova. Johanes Angerer, direktor za komunikacije i odnose sa javnošću, izjavio je za „Alo!“ da je Velikić radio pri austrijskom ministarstvu pravde i da će snositi odgovornost za svoja dela.

Vid Velikić je na saslušanju u policiji negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret, što je za austrijske medije potvrdio i njegov advokat. Velikića su austrijski mediji opisivali kao mladog, ambicioznog lekara iz Srbije, koji je zaposlen u Opštoj bolnici AKH u Beču. Uhapšen je zbog sumnje da je sredinom maja, tortom koju je poslužio kolegama na poslu, izazvao trovanje kod više osoba, pošto je prethodno u nju ubrizgao dve vrste lekova koje se koriste kao terapija u psihijatrijskom lečenju.

Velikić je u razgovoru sa policijom negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret, što je za austrijske medije potvrdio i njegov branilac, rekavši da za sada "ne može više da komentariše budući da se još nije dovoljno upoznao sa predmetom".

Uprkos tome, motiv koji je Velikića naveo na ovaj potez bila je, sumnja se, neuzvraćena ljubav, pošto je želeo da započne vezu sa jednom osobom s posla. Takođe, njegove kolege su, prema pisanju austrijskih medija, potvrdile da je Velikić i ranije imao čudne trenutke u svom ponašanju, da ih je navodno Youtube proganjao, zbog čega je jedan od njih postavio video-nadzor na kući.

Navodno se na jednom od snimaka zabeleženim na tim kamerama vidi kako Velikić buši gume na njegovom automobilu, što će biti obuhvaćeno istragom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR