Glas Javnosti

Policija otkrila kome pripada POLA TONE KOKAINA u Crnoj Gori: Nova kriminalna grupa na pomolu?

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Crno Goru ponovo trese skandal sa zaplenom ogromne količine kokaina, pronađene u kutijama banana, u marketu "Voli". Crnogorski tužioci objasnili kome pripada 500 kilograma čistog kokaina.

Nova kriminalna grupa koju predvode dvojica muškaraca, čiji identitet zasad nije otkriven, stoji iza šverca 500 kilograma kokaina koji je pre tri dana pronađen u magacinu trgovinskog lanca "Voli" u Zeti, izjavio je juče crnogorski specijalni tužilac Miroslav Turković na konferenciji za medije.

On je otkrio da je reč o međunarodnoj kriminalnoj grupi koja švercuje drogu iz Južne Amerike u Bar, a čiji su pripadnici i državljani susedne države. Turković je potvrdio da je krivična prijava podneta protiv špeditera Đoka D., za kog se sumnja da je postao član te nove grupe.

Rat kavčane i škaljarce košta posla?

Podsetimo, prema podacima istražitelja, donedavno najveće količine kokaina u regionu švercovali su škaljarski i kavački klan. Posle izbijanja krvavog rata između njih koji je odneo najmanje 50 žrtava, među kojima su i vođe "škaljaraca", ali i hapšenja istaknutih članova kavačkog klana, šverc kokaina je, prema tvrdnjama crnogorskog tužilaštva, tokom prošle godine preuzela nova krimi-organizacija.

- Podzemlje se reorganizovalo. U Grčkoj su ubijeni istaknuti "škaljarci", Jovan Vukotić je u bekstvu, kao i vođa "kavčana" Radoje Zvicer. Zvicerovi operativci Veljko Belivuk i Marko Miljković su u pritvoru. Nema sumnje da je slabljenje oba klana i njihovih saradnika dovelo do pregrupisavanja i stvaranja nove grupe, objasnio je sagovornik Kurira.

Crnogorski specijalni tužilac Miroslav Turković otkrio je i da su već prikupljeni dokazi da su organizatori grupe dve nepoznate osobe, a da su članovi postali kriminalci iz Ekvadora, Crne Gore, Slovenije i drugih zemalja.

- Na osnovu informacija koje je dobilo SDT došlo se do dokaza da je u toku 2021. na teritoriji Crne Gore, Slovenije, Ekvadora i drugih zemalja stvorena organizacija radi vršenja proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Pripadnik je postao i službenik jednog privrednog društva, čije je utvrđivanje identiteta u toku, kao i crnogorski državljanin koji je obavljao poslove špedicije - rekao je tužilac Turković.

Specijalni državni tužilac iz Crne Gore Milivoje Katnić otkrio je i da se sumnja da je ta kriminalna grupa tokom prethodnih šest meseci prošvercovala najmanje tri pošiljke, težine preko 2,5 tona kokaina. Kako je naveo, reč je o kokainu izuzetne čistoće od 96 odsto.

- Istražitelji su sigurni da krajnja odrednica kokaina nije trebalo da bude "Voli". Otkriveno je da je droga najverovatnije trebalo da bude preuzeta u slobodnoj carinskoj zoni - naveo je on i potvrdio da je kokain u bananama u luku Bar stigao 2. januara.

BONUS VIDEO: Poznati reditelj priča šta je predvidelo smrt legendarnog pevača

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR