Glas Javnosti

БУНТ У АМЕРИЦИ! ВЕРНИЦИ БЕСНИ НА ВЛАДИКУ МАКСИМА

Vesti
Autor: Glas Javnosti / Kurir

Издао цркву сенатору који је тражио НАТО агресију! Срамота: Берни Сандерс, који је подржао бомбардовање 1999, а сад би да буде председник САД, у сали Цркве Св. Симеона Мироточивог води кампању уз „благослов“ епископа западноамеричког Максима, коме то не смета

Српска Црква Свети Симеон Мироточиви у Лас Вегасу већ два пута у претходних неколико месеци издала је црквену салу за потребе америчке Демократске странке, ту су наступали и комичари, што је разбеснело бројне српске вернике, који сматрају да би црква могла да изгуби и статус непрофитне организације.

Један од оних који је држао митинг био је и Берни Сандерс, контроверзни сенатор који је подржао НАТО бомбардовање Југославије 1999. и фаворит у трци за демократску председничку номинацију. Један од верника СПЦ у Невади се и званично поводом обратио епископу западноамеричком Максиму.


Сандерс је био један од главних заговорника НАТО бомбардовања и својим гласом директно је утицао да се бомбардује наша земља и убијају наша деца. У бомбардовању је страдала трогодишња Милица Ракић, цивили у возу у Грделици, Варварину, труднице у Нишу и многи други. Парохијани су запрепашћени чињеницом да било ко склапа договор са убицама наше деце - написао је верника у писму у које је Курир имао увид и додао: - Нико нема морално право да вређа осећања парохијана и издаје црквене просторије било којој политичкој опцији, а понајмање онима који су били главни инспиратори бомбардовања наше земље. Оваквим неодговорним понашањем компромитује се цела СПЦ.

Изнајмљивање сале је, како незванично сазнајемо, коштало 2.000 долара, а након Сандерса, 20. фебруара ове године, у црквеним просторијама је политички скуп одржао и демократа Александер Асефа, који је за ту пригоду организовао и наступ комичара. Верници су забринути и да би црква могла изгубити статус непрофитне организације због ангажовања у политичким збивањима. Верски аналитичар Жељко Ињац сматра да издавање простора Сандерсу није у складу са црквеним и моралним вредностима: - Црква не би требало ни на који начин да се политички ангажује, а камоли да стаје на страну оних који су изражавали отворено непријатељство према Србима. То може бити и прст у око председнику Доналду Трампу, који је републиканац, а последице би могла осетити и српска дијаспора.

Етничко чишћење, масовна убиства и силовања натерали су на стотине хиљада недужних Албанаца да напусте своје домове
Етничко чишћење је недопустиво и не може се игнорисати
ТАЈНО ОСНОВАЛИ ТРИ КОРПОРАЦИЈЕ У АМЕРИЦИ НА СВОЈЕ ИМЕ

Тројица одметнутих владика СПЦ у САД, новограчанички Лонгин, источноамерички Иринеј и западноамерички Максим, осим што су променили називе епархија, оглушили су се о одлуку Синода и својевољно донели устав и у тајности основали три корпорације 2017. на које су пренели имовину цркве, тврди извор Курира из врха Српске православне цркве. - Сваки од њих је на челу корпорације, и то су учинили без сагласности Сабора и Синода! То значи да би евентуално могли да отуђе имовину, чак и да је приклоне Цариграду, а да им нико ништа не може. Раније је имовина припадала епархијама, а сада се то води на корпорације, тачније њих тројицу, који су суверени директори, доносиоци одлука и власници имовине. Све је супротно Уставу СПЦ.


Управа парохије ТУ СМО ЗА МИТИНГЕ, СВАДБЕ, ЗАБАВЕ...

Управа Парохије Св. Симеона Мироточивог одговорила је да „српске црквено-школске општине имају потпуну самосталност у погледу издавања друштвене сале за свадбе, забаве, митинге...“ - Сала се издаје ради финансијских потреба изградње цркве, а не политичког сврставања. Рентирање за такве услуге није забрањено ниједним црквеним правилом, као ни америчким законима - кажу у и додају да је сала изнајмљивана и за скупове мексичких, етиопских и других организација.

Оставка Сандерсовог саветника ЗЛО СЕ НЕ МОЖЕ ОПРАВДАТИ

Чак је 1999. и Сандерсов саветник Џереми Бречер због бомбардовања без одлуке УН поднео оставку. - Сматрам да сваки појединац мора да постави ограничење до које границе је спреман да учествује у војном насиљу или да га подржи, без обзира на то какве личне користи има од тога и без обзира на тврдње да ће то довести до већег добра - рекао је Бречер у писму Сандерсу и додао да је бомбардовање Југославије зло које се не може оправдати.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR