БУНТ У АМЕРИЦИ! ВЕРНИЦИ БЕСНИ НА ВЛАДИКУ МАКСИМА

sanders

Издао цркву сенатору који је тражио НАТО агресију! Срамота: Берни Сандерс, који је подржао бомбардовање 1999, а сад би да буде председник САД, у сали Цркве Св. Симеона Мироточивог води кампању уз „благослов“ епископа западноамеричког Максима, коме то не смета

Српска Црква Свети Симеон Мироточиви у Лас Вегасу већ два пута у претходних неколико месеци издала је црквену салу за потребе америчке Демократске странке, ту су наступали и комичари, што је разбеснело бројне српске вернике, који сматрају да би црква могла да изгуби и статус непрофитне организације.

Један од оних који је држао митинг био је и Берни Сандерс, контроверзни сенатор који је подржао НАТО бомбардовање Југославије 1999. и фаворит у трци за демократску председничку номинацију. Један од верника СПЦ у Невади се и званично поводом обратио епископу западноамеричком Максиму.


Сандерс је био један од главних заговорника НАТО бомбардовања и својим гласом директно је утицао да се бомбардује наша земља и убијају наша деца. У бомбардовању је страдала трогодишња Милица Ракић, цивили у возу у Грделици, Варварину, труднице у Нишу и многи други. Парохијани су запрепашћени чињеницом да било ко склапа договор са убицама наше деце - написао је верника у писму у које је Курир имао увид и додао: - Нико нема морално право да вређа осећања парохијана и издаје црквене просторије било којој политичкој опцији, а понајмање онима који су били главни инспиратори бомбардовања наше земље. Оваквим неодговорним понашањем компромитује се цела СПЦ.

Изнајмљивање сале је, како незванично сазнајемо, коштало 2.000 долара, а након Сандерса, 20. фебруара ове године, у црквеним просторијама је политички скуп одржао и демократа Александер Асефа, који је за ту пригоду организовао и наступ комичара. Верници су забринути и да би црква могла изгубити статус непрофитне организације због ангажовања у политичким збивањима. Верски аналитичар Жељко Ињац сматра да издавање простора Сандерсу није у складу са црквеним и моралним вредностима: - Црква не би требало ни на који начин да се политички ангажује, а камоли да стаје на страну оних који су изражавали отворено непријатељство према Србима. То може бити и прст у око председнику Доналду Трампу, који је републиканац, а последице би могла осетити и српска дијаспора.

Етничко чишћење, масовна убиства и силовања натерали су на стотине хиљада недужних Албанаца да напусте своје домове
Етничко чишћење је недопустиво и не може се игнорисати
ТАЈНО ОСНОВАЛИ ТРИ КОРПОРАЦИЈЕ У АМЕРИЦИ НА СВОЈЕ ИМЕ

Тројица одметнутих владика СПЦ у САД, новограчанички Лонгин, источноамерички Иринеј и западноамерички Максим, осим што су променили називе епархија, оглушили су се о одлуку Синода и својевољно донели устав и у тајности основали три корпорације 2017. на које су пренели имовину цркве, тврди извор Курира из врха Српске православне цркве. - Сваки од њих је на челу корпорације, и то су учинили без сагласности Сабора и Синода! То значи да би евентуално могли да отуђе имовину, чак и да је приклоне Цариграду, а да им нико ништа не може. Раније је имовина припадала епархијама, а сада се то води на корпорације, тачније њих тројицу, који су суверени директори, доносиоци одлука и власници имовине. Све је супротно Уставу СПЦ.


Управа парохије ТУ СМО ЗА МИТИНГЕ, СВАДБЕ, ЗАБАВЕ...

Управа Парохије Св. Симеона Мироточивог одговорила је да „српске црквено-школске општине имају потпуну самосталност у погледу издавања друштвене сале за свадбе, забаве, митинге...“ - Сала се издаје ради финансијских потреба изградње цркве, а не политичког сврставања. Рентирање за такве услуге није забрањено ниједним црквеним правилом, као ни америчким законима - кажу у и додају да је сала изнајмљивана и за скупове мексичких, етиопских и других организација.

Оставка Сандерсовог саветника ЗЛО СЕ НЕ МОЖЕ ОПРАВДАТИ

Чак је 1999. и Сандерсов саветник Џереми Бречер због бомбардовања без одлуке УН поднео оставку. - Сматрам да сваки појединац мора да постави ограничење до које границе је спреман да учествује у војном насиљу или да га подржи, без обзира на то какве личне користи има од тога и без обзира на тврдње да ће то довести до већег добра - рекао је Бречер у писму Сандерсу и додао да је бомбардовање Југославије зло које се не може оправдати.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Пројекат задруге „Мркшићеви салаши“ делом финансиран из програма Владе Србије подразумева набавку две четвороколичне коморе за димљење меса, укупне вредности 30 милиона динара од чега је 15 милиона из буџета, а 15 милиона су сопствена улагања задруге

Predsednik Aleksandar Vučić održaće sutra konferencijski sastanak s predstavnicima srpskih političkih, kulturnih i intelektualnih krugova iz Crne Gore.

Koledž Evrope postavio je bivšu šeficu evropske spoljnopolitičke službe Federiku Mogerini sa svog novog rektora, objavljeno je.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone