Glas Javnosti

Bruka! Srpskom geniju Nikoli Tesli uskraćeno čak 37 Nobelovih nagrada

Vesti
Autor: Glas javnosti

Srpski genije pred smrt je rekao da će njegova nauka biti jasna svetu tek za 100 godina. Jasno je da čovečanstvo mora odbaciti neke važeće teorije fizike, jer ne daju odgovore šta je vreme, prostor,materija, gravitacija.

Dmitrij Kruk je dekorand tehničkih nauka iz Krasnojarska. Za dan ruske nauke održao je predavanje u Beogradu. Bio je gost Međunarodnog centra za istraživanje naučnog dela Nikole Tesle.

„Ajnštajn, koji je proglašen za najgenijalnijeg naučnika sveta, nije ništa drugo nego prorok, a njegova shvatanja fizičkih zakona su proročanstva bez dokaza da je to zaista tako. Za razliku od njega, Teslina nauka i njegovi patenti “rade”. I to na sasvim suprotnim principima od konvencionalnih“, smatra Kruk.

Kruk je istraživao delo i rad našeg naučnika i zaključio da mu je uskraćeno 37 Nobelovih nagrada za razne izume. Poslednja dva nedodeljena „Nobela” Tesli, dodeljena su 2014. za svetleću diodu., a 1986. za otkriće u elektrici elektrona, kao i dizajn prvog elektronskog mikroskopa, piše Beograd.in

 „Na fakultetu skoro da za Teslu nisam čuo, sem po jedinici magnetne indukcije, koja nosi njegovo ime – govori Kruk. – Pošto sam shvatio da je on otac moje struke – radiotehnologije, počeo sam da istražujem kroz ruske dokumente i bio sam zaprepašćen našavši recimo pismo cara Nikolaja koji savetuje da se “obrati pažnja na rad Tesle u Njujorku”.

Istražujući Kruk je našao prepisku njega i Lenjina, gde mu traži da osmisli elektrifikaciju velike zemlje. Naišao je na dokumenta iz ruskih arhiva gde se vidi da su 1934. godine Staljin i Varošilov od Tesle kupili tehničku dokumentaciju za „zrake smrti”.

Platili su 25.000 dolara. 1884. Tesla je dobio ponudu iz Peterburga da radi u Rusiji, a ne u Americi. Kruk misli da bi čovečanstvo u tom slučaju imalo više koristi.

Advertisements
Na Ruskom institutu za elektifikaciju pri Ruskoj akademiji nauka koristi se 180 Teslinih patenata koji predstavljaju strogu tajnu, saznajemo od Kruka. On takođe tvrdi da u Teslinoj „Katuški” (zavojnici na bakarnom kalemu) leži budućnost sveta. Činjenica je da poslednjih decenija nema značajnog napredka na polju nauke.

U knjizi „Nikola Tesla, pobuđena sila, izlaz iz matrice” Kruk obrazlaže osnove tesline kosmogonije, a pri tom ukazuje na vladajuće greške teorijske fizike, kvantne fizike, shvatanja radijacije itd.

Osnova njegovog dela predstavljenog u Beogradu govori o tome da narod treba da počne da koristi resurse koje mu je Bog dao: Teslina slobodna energija je dostupna i besplatna. Nju je genije koristio jos u Koloradu i Long Ajlendu.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR