Glas Javnosti

Broj novozaraženih ne spada ispod 400, preminulo još 9 osoba

Vesti
Autor: Glas javnosti

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 9.560 osoba, pozitivno je bilo njih 411, dok je nažalost preminulo devet lica.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalazi 171 pacijent.

Kako je tokom današnjeg dana obelodanio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, više od 42 odsto novozaraženih je u Beogradu, a prilično teška situacija je i u Kragujevcu, Novom Sadu, Kraljevu, Čačku.

 Direktor KBC Zvezdara prof. dr Petar Svorcan rekao je da u toj ustanovi ima hospitalizovanih 299 pacijenata, u intenzivnim negama je 28, dok je 17 u teškom stanju i na respiratorima, ostali na neinvazivnoj respiraciji.

“Dobra je stvar što smo uspeli da izblansiramo broj primljenih i otpuštenih pacijenata. Dobro je što otpuštenih ponekad bude manje, ali ne smemo da se opuštamo to je promenljivo”,rekao je doktor Svorcan i naglasio da je u toj ustanovi 9 medicinara pozitivno od čega je dvoje hospitalizovano.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević je rekla da je vidljivo kako se uz striktno poštovanje mera dolazi do pozitivnih ishoda.

- Več izvesno vreme govorimo o platou, imamo i povoljne optimistične parametre koji nam pokazuju da je sve manji broj zahteva za hospitzalizacijom i da je manji broj pacijenata koji se javljaju u kovid ambulante - rekla je dr Kisić Tepavčević i naglasila da smo u prelomnom periodu kada bi trebalo da se očekuje pad epidemiološke krive.

(Glas javnosti/ Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR