Glas Javnosti

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Zašto bi u automobilu uvek trebalo imati limun?

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Odgovor zbog čega je bitno sa sobom imati limun mogao bi da vas iznenadi.

Svi smo više-manje sjesni svojstava ovog vrlo svestranog agruma. Vrlo bogat vitaminom C, limun nije samo voće s velikom moći detoksikacije koji se koristi u mnogim dijetama, nego i prirodni repelent i izvrstan lek u slučaju mučnine i povraćanja.

Sok od limuna i, naravno, eterično ulje limuna mogu se koristiti za suzbijanje mučnine u automobilu.


U prvom slučaju možete se odlučiti za flašicu sa sokom ili nekoliko kriški koje ćete koristiti kada osetite potrebu. Biće dovoljno i samo da pomirišete limun da se osećate bolje.

Korićtenje limuna preporučuje se i trudnicama. Eterično ulje ovog citrusa pokazalo se posebno učinkovitim u aromaterapiji prema kliničkom istraživanju.

Uzrok mučnine nije uvek povezan s mučninom kretanja. Čak i oni koji nikada nisu bolovali od mučnine kretanja mogu biti svladani iscrpljenošću. Zato je limun rešenje o kojem bi svi trebalo da razmislimo.


Priroda nam nudi lek za gotovo sve bolesti, samo ih moramo otkriti i iskusiti. Osobama koje pate od želudačnog refluksa limun se ne preporučuje jer bi mogao pogoršati peckanje. U tim slučajevima uvek je bolje konsultovati lekara, prenosi Novi list. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR