Glas Javnosti

BMV Concept KSM je sportski hibridni Mega-SUV snagom od 750 konjskih snaga

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Automobil sa srednjim motorom u obliku klina mogao bi biti jedini superautomobil koji je ikada napravio bavarski proizvođač automobila, što je bio komercijalni neuspeh; postavio je temelje za M porodicu naprednih BMV-a.

Nemački proizvođač je sada predstavio svoj drugi samostalni M model: Concept KSM. Dok je M1 bio superautomobil sa srednjim motorom, Concept KSM je snažan hibridni krosover koji treba da ponudi performanse superautomobila zajedno sa praktičnošću velikog SUV-a.piše luxurylaunches.com..

Počevši od dizajna, Concept KSM je smela i direktna interpretacija BMV-ovog trenutnog dizajnerskog jezika. Međutim, ako pažljivo pogledate, naći ćete mnogo dizajnerskih naznaka inspirisanih BMV M1 superautomobilom.

U celokupnom dizajnu dominiraju oštre linije i ugaoni stil, dajući Concept KSM veoma agresivan izgled. Najistaknutija karakteristika prednjeg kraja su definitivno masivne rešetke za bubrege koje su osvetljene LED okvirima. U tradicionalnom položaju farova nalaze se tanki LED DRL, dok su stvarni farovi sakriveni iza aero elemenata iznad prednje kecelje.

Krov ima veoma jedinstven oblik dvostrukog mehurića koji se neprimetno integriše u zadnje vetrobransko staklo, koje smešno izgleda kao izduženo lice Hello Kitti. Međutim, dizajn vetrobranskog stakla je inspirisan letećim podupiračima M1, koji su takođe izloženi sa dva BMV logotipa. Pogled na BMV Concept KSM profil je pomalo čudan, i ne znam zašto, ali nalazim veliku sličnost sa Lamborghinijevim LM001 SUV-om.

Kabina BMV koncepta KSM uspostavlja delikatan balans između sportskog duha i raskoši. Raspored prednje kabine fokusiran na vozača je moderna interpretacija modela BMV M1. Masivni zakrivljeni ekran sa najnovijom verzijom iDrive 8 postavljen je tačno ispred vozača. Cela kabina je umotana u vintage smeđu kožu sa akcentima od bakra i ugljeničnih vlakana. Još jedna uzbudljiva karakteristika unutar kabine je jedinstvena obloga glave sa trodimenzionalnom strukturom prizme po meri koja je potpuno osvetljena.

Concept KSM pokreće hibridni pogon, što ga čini prvim M modelom koji je elektrifikovan. Hibrid sa V8 motorom može da proizvede 750 KS i 737 lb-ft obrtnog momenta, što ga čini najmoćnijim Bimerom do sada. BMV kaže da Concept KSM teoretski može da vozi do 30 milja samo na bateriju. Specifikacije motora i brojke o performansama nisu otkrivene. Iako je sportski hibridni krosover konceptualni model, očekuje se da će serijska verzija proći oko sledeće godine.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR