Glas Javnosti

ТЕРОРКРАТИЈА: Група Шиптара напала српску децу, повређена и ШЕСТОМЕСЕЧНА БЕБА! А полиција? Ништа...


Autor: Глас јавности / Ало.рс / од 31.05.2018.

Десетак српских дечака и девојчица нападнути су од стране групе Албанаца у селу Старо Грацко у Липљану. Како "Ало!" сазнаје, деца су била на игралишту када су им пришли Албанци и почели да их малтретирају.

Комшије, које су биле у близини, покушале су да заштите српску децу.

Убрзо је стигла полиција која је, током раздвајања, Србе попрскала бибер спрејом.

Горица Матовић, чији су синови повређени, каже да је група Албанаца најпре вербално напала децу на игралишту а затим је дошло до физичког напада.

"Један од Албанаца ударио је мог млађег сина и то пред полицајцима", каже она.

Њен син Миливоје Матовић каже да није знао да су Албанци напали децу. Шетао је селом и видео своју мајку, брата и снаху како се расправљају са непознатим људима.

"Пришао сам да видим о чему се ради. Један Албанац, чији је отац командир полицијске станице, испред полицајца је ударио песницом мог брата. Тада су полицајци бибер спрејом попрскали мене, брата, петомесечног братанца и петогодишњу братаницу", каже Миливоје Матовић.

Његов брат је приведен и налази се у полицијској станици у Липљану.

Повређенима је пружен лекарска помоћ и њихово тренутно стање је стабилно, изјавио је дежурни лекар у Хитној помоћи Марјан Мадић.

"Око 20.20 часова троје повређених из Старог Грацког довежено је својим возилом у службу Хитне медицинске помоћи у Лапљем Селу, наводећи да је дошло до конфликта међу младићима у селу Старо Грацко, онда је интервенисала Косовска полиција, која је користила бибер спреј, од ког је опекотине у пределу очију и врата задобио дечко (24), као и мајка (53) и беба (1), која је прошла са благим опекотинама очију. Пружена им је адекватна помоћ и њихово тренутно стање је стабилно", изјавио је дежурни лекар у Хитној помоћи Марјан Мадић за РТК2.

Старо Грацко је насеље у општини Липљан, а шира јавност за њега је чула када су пре 19 година, 23. јула албански терористи убили 14 жетелаца на њивама.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR