Glas Javnosti

Tako je govorio Marko Đurić: Pre dve godine drvljem i kamenjem na Amfilohija, sada ga žali! (FOTO)


Autor: Glas javnosti

Smrt mitropolitita Amfilohija Radovića doboko je potresla sve vernike i njegove poštovaoce, pa su mnogi POSLEDNJE ZBOGOM duhovniku SPC uputili preko društvenih mreža.

Tako se i Marko Đurić, političar, visoki funkcioner SNS i novopostavljeni ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama oprostio od mitropolita velikim rečima naglasivši "da smo slabiji za njegov odlazak".

- Veliki čovek, veliki neimar srpske crkve. Slabiji smo za njegov odlazak. Bog da mu dušu prosti, poručio je Đurić na Twitteru, uz objavu mitropolitove slike.

Ne bi tu možda ničeg čudnog bilo, da Đurić nije tokom poslednje dve godine, što bi se narodski kazalo "korigovao stav po pitanju o mitropolita". Naime, tviteraši su "iskopali" Đurićevu objavu iz 2018. godine koja glasi ovako:

- Mitropolit Amfilohije je izgleda odavno prestao da se bavi crkvenim pitanjima i zagazio duboko u blato opozicione, srpskim interesima nenaklonjene, dnevne politike i svrstao se u red onih kojima srpski interesi nisu na srcu i nisu naklonjeni.

"Dobro, to je njemu hobi, tako je i za Olivera Ivanovića pisao i pričao, još i na sahranu išao", samo su neki od komentara na društvenim mrežama koji su propratili Đurićevu objavu.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR