Glas Javnosti

RIK ODBACILA SVE PRIGOVORE KAO NEOSNOVANE: Nepravilnosti prijavili POKS, CRTA i birači! (VIDEO)


Autor: Glas Javnosti

Republička izborna komisija odbacila je kao neosnovano 85 prigovora koje je Pokret obnove Kraljevine Srbije podneo u vezi izbornog procesa na parlamentarnim izborima održanim u nedelju, 21. juna, kao i 34 prigovora CRTE i prigovore 108 birača.

Zamenik predsednika Komisije Željka Radeta tražila je da pre glasanja dobije zapisnike sa biračkih mesta u vezi sa kojima su upućeni prigovori.

-Kako da verujem ili da ne verujem prigovoru kad nemam kopiju zapisnika? Svakako je greška glasati o njima bez uvida u prateću dokumentaciju- navela je Željka Radeta.

Komisija je odbacila i 34 prigovora zbog nepravilnosti u radu biračkih odbora u više gradova Srbije koje su podneli Raša Nedeljkov i Pavle Dimitirijević iz posmatračke misije CRTA.

Na dan izbora, Raša Nedeljkov je za Glas javnosti rekao da su zabeležene nepravilnosti na određenim biračkim mestima već do 14 časova.

Odbačeni su kao neosnovani i prigovori 108 birača koji su se, između ostalog, žalili da nije obezbeđena sloboda izbora, da na dan glasanja Srbija nije imala Skupštinu ni Vladu, kao i da je stalni sastav izbornih komisija nezakonito povećavan.

(Izvor: Nova)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR