Glas Javnosti

Подивљали теријер насрнуо на старицу


Autor: Глас јавности / Блиц / од 21.08.2018.

Деведестогодишњој старици Ангелини Милановић из Иванковачког Прњавора код Јагодине у суботу је подивљали невласнички пас растргао леву руку и нанео јој тешке телесне повреде! Лекари КБЦ Крагујевац обавили су две операције у покушају да јој сачувају леву руку од ампутације, али старица је и даље у животној опасности.

Баку је сигурне смрти спасила унука Маја која је ударцем дрвеном мотком усмртила пса и скинула га са несрећне жене коју ју је оборио на земљи и кидао јој комаде меса са руке и тела.

- Супругу је стрина упозорила да лаје пас у бакином дворишту... она чува бернандинца у боксу. Затекла је стравичан призор, бака је била на земљи а пас луталица је био на њој, рука поцепана и покидана, кидао јој комаде меса са тела, она је сва у крвави беспомоћно лежала. Реч је о теријеру који нема власника, први пут је виђен у селу - прича Мајин супруг Саша Јоцић.

Бака је задобила тешке повреде опасне по живот и лекари покушавају да јој спасу руку.

Подивљали пас је оборио на земљу, гризо је и кидао делове руке.

- Бака је лежала је на десном боку, а левом руком бранила од подивљалог пса. Пас је напао и моју супругу и она га је млатнула мотком и убила. Процене лекара нису добре што тиче руке, питање је и како ће бака да поднесе операције - додаје Саша.
Ангелинин син је са породицом у Аустрији, тако да унука и зет воде рачуна о њој. У бакином дворишту је бокс за бернандинца и кокошарник.

- Највероватније је да је подивљали пас хтео да уђе у кокошињац, виде се трагови како је покушавао да прокопа рупу и да развали дрвене даске кокошињца - прича Саша.

Из тог села су пре три недеље звали Зоохгијенску службу јер су се појавили пси луталице и нападали децу у школском дворишту, али они су тада ухватили једног пса. Затим су пси луталице поцепали панталоне мештанину док је возио бицикл.

Глас јавности / Блиц / од 21.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR