Glas Javnosti

Parlamentarni i lokalni izbori u službi kladionica: Đoković, Lukas i Mitrović imaju svoje kvote!


Autor: Glas Javnosti

Kako je najavljivano parlamentarni izbori u Srbiji biće održani 21. juna, a neke kladionice organizovale su klađenje i formirale kvote za izbor – predsednika Vlade, ministara, predsednika opštine Paraćin, gradonačelnika Šapca. Na kladioničarskoj listi za premijersku fotelju našao se čak i Novak Đoković, a kvotu za ministra ima i Aca Lukas.

Neke kvote su, u najmanju ruku, humorističke, ali u isti mah i realne, poput one da najbolji teniser sveta postane premijer Srbije, koja iznosi čak 5.000. Dakle, ukoliko uložite 100 dinara i Nole zaista posle nekog naučno-fantastičnog veleobrta nasledi Anu Brnabić, dobićete pola miliona dinara.

Parlamentarni izbori u kvotama

Istu kvotu sa srpskim teniskim asom dele i poznati Jutjuber Bogdan Ilić – Baka Prase, glumci Lazar Ristovski, Svetislav Goncić i Nenad Jezdić, bivši fudbaler Nenad Bjeković i voditelj Ivan Ivanović.

-Vi nikada ne znate kako će se i šta desiti. Navešću primer ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, koji je bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji naš vaterpolista, a posle nekog vremena on je prihvatio da se bavi politikom- rekao je za Sputnjik Vuk Dinčić, direktor korporativnih poslova kompanije „Meridijan“.

Na kladioničarskoj listi za izbor premijera našao se i Zvezdan Terzić, sa kvotom 1.000, Ivan Tasovac sa 500, kao i vlasnik „Pinka“ Željko Mitrović, čija kvota iznosi 120.

Na listi i estradne ličnosti

Najmanju kvotu, odnosno, prema kladionici „Meridijan“, najveće šanse, da bude izabrana za premijersku poziciju ima Ana Brnabić – 1.50. Dakle, na uloženih 1000 dinara, podići ćete sa blagajne svega 1500 dinara ukoliko premijerka zadrži fotelju.

-Na osnovu naših statističkih podataka, koje imamo od 2008. godine, mi kreiramo ponudu. Te godine smo prognozirali pobedu Borisa Tadića na izborima, a to se i desilo- istakao je Dinčić i dodao da se ponuda menja u zavisnosti od toga koliko će stranaka izaći na izbore, kolika je izlaznost i sl.

Jutjuber Baka Prase našao se i na kladioničarskoj listi za ministarsku fotelju i to sa kvotom 500, koju s njim za istu poziciju deli i narodna poslanica Vjerica Radeta, prenosi Sputnjik.

Sa kvotom 151, na istoj listi, našao se i folk pevač Aleksandar Vuksanović – Aca Lukas, a tu je ponovo i Željko Mitrović sa kvotom 101.

Krizni štab i u kladionicama

Ispred njih su epidemiolozi Branislav Tiodorović sa kvotom 75, Zoran Radovanović sa 51, Predrag Kon sa 10, pulmolog Branimir Nestorović sa 5, kao i zamenica direktora „Batuta“ Darija Kisić Tepavčević sa kvotom 1.50.

Sa niskim kvotama za tu poziciju su i Rasim Ljajić sa 1.10, Ivica Dačić i Milan Krkobabić sa po 1.05, kao i ministar finansija Siniša Mali, koji je nosilac najmanje kvote za izbor ministra – 1.01.

Moguće je kladiti se i na to da li će neka stranka preći određen procenat dobijenih glasova.

Predviđeni procenti glasova po strankama su: SNS 61.01, SPS-JS 13.75, SRS 4.01, PSG 4. Isti princip važi i za izlasnost, za koju se predviđa da bude 52.5 odsto. Kvote za to klađenje su po 1.80.

-Trenutno imamo najviše tiketa koji se odnose na izlaznost, jer se o tome dosta priča. Imamo i dosta tiketa vezanih za to ko će biti predsednik vlade, a nakon toga sledi klađenje na ministre. To je tek početak, mislim da će u drugom delu izborne kampanje biti mnogo interesanstnije- zaključuje Dinčić, preneo je Sputnjik.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR