Glas Javnosti

Omiljeni automobil Džejmsa Bonda: Povratak Aston Martina DB5


Autor: Glas javnosti

Najpoznatiji tajni agent na svetu je oduvek imao istančan ukus za automobile, ali nijedna od njegovih specijalnih igrački nije ostala urezana u kolektivno pamćenje ljubitelja filma kao srebrni "aston martin DB5" koji je vozio u filmu "Goldfinger". Posle 55 godina, britanska kompanija rešila je da oživi ovaj model – i to sa svim onim tajnim spravicama.

Pojava “DB5” u blokbasteru iz 1964. ostala je upisana u istoriju kinematografije zbog vanvremenskog dizajna, ali i svih genijalnih spravica i dodataka kojima je specijalni model bio unapređen, kako bi pomogao Bondu u borbi protiv čuvenog zlikovca Aurika Goldfingera.

Iznenadna odluka Aston Martina da ponovo pokrene proizvodnju DB5, ali ovog puta sa uključivanjem svih tajnih spravica koje je u filmu konstruisao čuveni agent M, u standardnu opremu, dovela je do ekstaze ljubitelje filma i automobilizma.

Ograničena serija od 25 potpuno ručno izrađenih primeraka “aston martina DB5” izaći će iz proizvodnje u naredne dve godine, a srećni budući vlasnici imaće na raspolaganju potpuno nesvakidašnje gedžete i sisteme, koji čine ovaj automobil atraktivnijim i od najnovijih superautomobila.

Mogućnost promene tablice na klik dugmeta? Zašto da ne! Imate na raspolaganju čak tri različite registarske oznake na rotirajućem nosaču. Oduvek ste želeli da nestanete u oblaku dima? Sada i to možete, uz pomoć sistema u zadnjem delu vozila koji pravi dimnu zavesu za spektakularan odlazak sa lica mesta. Ako ste oduvek sebe smatrali boljim kandidatom za ulogu Bonda od Šona Konerija, onda su oživljeni “DB5” i njegove imitacije mitraljeza koji se izvlače po potrebi, prava igračka za vas.

Unutrašnjost vozila nudi jednako spektakularne detalje kao i spoljašnjost. Simulacija radarskog sistema pozicionirana iznad manuelnog menjača, telefon u vratima sa vozačeve strane, razne «tajne» pregrade i daljinska kontrola aktivacije gedžeta, samo dodatno doprinose nezaboravnom doživljaju vožnje ikone filmske industrije.

Kako bi sve bilo u potpunosti autentično, svih 25 primeraka biće izrađeno u prepoznatljivoj srebrnoj boji koju je ovaj lepotan na četiri točka nosio i u filmu. Kao i na originalnim primercima iz ’60-ih godina, šasija će biti izrađena od čelika, dok su karoserijski paneli od aluminijuma. Za pokretanje ove ultimativne igračke zadužen je redni šestocilindraš od četiri litre, koji uz pomoć tri karburatora razvija 290 konjskih snaga.

Kako to obično biva sa ovakvim primercima, cela serija je rezervisana za ultra bogate kupce, koji imaju oko 3,4 miliona dolara za ovaj automobil, ali to ne umanjuje genijalnost i vanvremenski stil koji sa sobom nosi ovaj projekat britanskog proizvođača. Pogledajte u galeriji kako izgleda:

(Izvor:Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR