Glas Javnosti

Огласио се Марко Милићев после ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ЋУТАЊА: Убица са Бранковог моста објаснио зашто не одаје име власника Кантримена, али и везу Снежане Дивац са несретним случајем


Autor: Глас јавности / Курир.рс / од 30.07.2018.

Марко Милићев (38), који је осуђен на четири и по године затвора јер је у јулу 2014. „мини-кантрименом“ изазвао саобраћајну несрећу на Бранковом мосту, после које је преминуо Лука Јовановић (21), из пожаревачког затвора Забела ексклузивно за Курир одлучио је да први пут проговори о детаљима незгоде која интригира јавност четири године.

Породица Дивац нема везе с несрећом и кантрименом Желим да се извиним оцу Луке Јовановића

Осуђеник који је пре четири године изазвао саобраћајку у којој је погинуо Лука Јовановић каже да је сплет несрећних околности довео до трагедије и да би волео да може то да промени

Иако јавност годинама занима ко је власник аутомобила који је Милићев возио кобне вечери и који никада није пронађен, он је први пут одлучио да стави тачку на спекулације да је он припадао Снежани Дивац, супрузи прослављеног кошаркаша Влада Дивца.

- Принуђен сам да се четири године након саобраћајне несреће први пут, надам се и последњи, обратим јавности у покушају да окончам све спекулације, интриге, увреде и неистине које прате овај случај - навео је Марко Милићев на почетку руком писаног писма.

                       

Током протеклог времена моји браниоци, породица, људи из окружења и ја нисмо желели да иступамо у јавности, нити да на било који други начин овај поступак водимо ван суднице, где му је и било место. Са друге стране, од саобраћајне несреће, једне од 600 колико се догоди годишње, направљен је некакав штампани ријалити шоу у коме је све дозвољено. Објављиване су свакакве увреде и лажи, дискредитовале су се особе које немају никакве везе са овим случајем, убирани су јефтини политички поени, вршен је притисак на суд...

Након давања мог исказа, који је трајао дуже од четири сата, присутни представници медија су селективно извукли и објавили неколико реченица, након чега је остао утисак да нисмо били у истој судници. Такав вид „извештавања“ трајао је током целог поступка.

Да ли је то исти принцип по ком нико од присутних новинара није пренео, а камоли критиковао оно што је унето у записник на завршном рочишту, а то је садржина мејла тужиоца Зорића у коме се налази чланак састављен и спреман за објаву, који је он тим путем прослеђивао медијима? Између осталог, у њему је именована судија Галић, коментарисале су се и осуђивале законске судске одлуке, чиме је путем медија и јавности вршен притисак на суд.

Да ли би пођеднако интересовање јавности било и за моје противправно „довођење“ из Кине у Србију, мимо поступка екстрадиције? Или решење Касационог суда да захтев за заштиту законитости на поменуто недвосмислено кршење процедура и законских механизама одбаци као закаснео, иако је он изјављен у законском року?!

Свако ко је иоле упућен у овај случај или је имао увид у предмет зна да је у њему све јасно, као што је јасно да по закону нисам у обавези да наведем власника возила. Постављам питање: да ли би нечије име било шта променило? Или би то била још само једна особа више која би доживела медијски линч и осетила пуну снагу онога што може да учини „седма сила“, а да притом није имала никакво учешће у овој саобраћајној незгоди.

Осећам моралну обавезу и желим јасно да кажем да породице Дивац, Вучић, Стефановић, Бајрушевић и остале особе којима се у јавности лицитирало немају никакву везу, односно додирну тачку било са мном, удесом или возилом. То одговорно тврдим!!

У ексклузивном писму Милићев је навео и да не жели да умањи своју одговорност, нити да преиспитује одговорност других учесника у овој несрећи.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR