Glas Javnosti

НОВА ШОК-ПОТВРДА БИВШЕГ НАТО ОФИЦИРА КАША: Албански терористи обучавани су у Бондстилу!


Autor: Glas Javnosti / Kurir.rs / Tanjug / Srpski telegraf

Каш је додао да је високи службеник Унмика Џо Мекалистер спреман да сведочи против Фљорима Ејупија, који се доводи у везу са убиством Оливера Ивановића. Он је и дан-данас бесан на сву неправду која је почињена Србима

БЕОГРАД - Бивши официр Кфора, норвешки мајор Кристијан Каш, који је био у служби на Косову, тврди да су Американци у бази Бондстил на Косову обучавали албанске терористе.

"НАТО је имао око Бондстила пет километара безбедносну и 25 километара ваздушну зону, којој МУП и српска војска нису имали приступ. Ја сам сликао терористе из те зоне. Причао сам са Торстеином Шакером, који је био норвешки шеф Кфора, питао сам га шта се дешавало у Бондстилу, рекао ми је да се не сећа. Један официр британске академије који је био тамо рекао је да је јасно да су терористе обучавали Американци, који су обучени по америчкој школи комплетно", каже Каш за Српски телеграф.

"Са Мекалистером сам се упознао 2013. и од тада смо у контакту. Он је и дан-данас бесан на сву неправду која је почињена Србима на КиМ. Осећа огромну жеђ за правдом. Као и ја. Осећам неописив бол за жртве и кајање", каже Каш.

Он додаје да је Мекалистер открио да је Ејупи радио директно за америчку ЦИА.

"Поуздано знам да га је ЦИА обучила, да је после експлозије аутобуса "Ниш експреса" скривен у Бондстил и да одатле није побегао, како се прича, већ је ЦИА организовала његово склањање из базе", додаје Каш.

Каш сматра и да НАТО није организација за мир већ за прљаве игре, као и да је разлог за бомбардовање Србије искључиво велики новац који се слио у индустрију оружја. Он се обратио и српском председнику Александру Вучићу.

"Председниче Вучићу, молим Вас да позовете Џоа Мекалистера у Србију и да дозволите правду за жртве на Космету", поручио је норвешки мајор.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR