Glas Javnosti

Наплаћено зеленашење, ухапшен брачин пар из Прокупља


Autor: Глас јавности / НОВОСТИ / од 18.09.2018.

Мирјана (37) и Зоран Коцић (42) ухапшени због сумње да су давали новац под камату, и то углавном социјалним случајевима.

ПОЛИЦИЈА је у понедељак потврдила да су Мирјана (37) и Зоран Коцић (42), брачни пар из Прокупља, ухапшени због сумње да су давали новац под камату, и то углавном социјалним случајевима. Мирјана, запослена као шалтерска службеница у "Пошти Србије", терети се да је злоупотребила положај подижући новац бланко налозима дужника.

 
- Основано се сумња да је Зоран Коцић, иначе радник обезбеђења, за жртве углавном бирао одређене социјалне групе са гарантованим примањем у виду дечјег додатка, материјалне помоћи и сличних примања - наводе у МУП. - Њима је давао новац на позајмицу уз уговарање несразмерне камате.

Приликом давања позајмица, као гаранцију захтевао је од оштећених да му предају на увид неко од решења за одређена примања. Уз то, тражио је да му потпишу бланко налоге за исплату из поште и да му предају своју личну карту.

- Приликом уплате на рачун оштећених, осумњичени З. К. је, уз помоћ потписаних налога и личне карте тог лица, а преко своје супруге М. К. која је шалтерски радник, подизао новац са рачуна тих особа и задржавао га за себе као рату за позајмљени новац.

Брачном пару је одређен притвор до 30 дана, и они ће уз кривичну пријаву бити приведени Основном јавном тужилаштву.

Глас јавности / НОВОСТИ / од 18.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR