Glas Javnosti

NAJLEPŠI AUTOMOBIL NA SVETU: Kako je prodat DŽEJMS BONDOV ZAŠTITNI ZNAK?


Autor: Glas javnosti

Aston Martin DB5 (1964) oduvek se smatrao najelegantnijim automobilom ikada. Osim što ga je vozio Džejms Bond, auto je bio u vlasništvu čuvenog Pol Makartnija.

Automobil koji je dao najviše doprinosa u filmkoj industriji je upravo Aston Martin DB5 (1964). Auto se pojavio u nizu filmova o tajnom agentu  i u filmu poput poput ''Goldfingera'' iz pomenute godine. 

Aston Martin DB5 Pola Makartnija iz 1964. je bio jedan od 93 ponuđena predmeta tokom ''RM Auctions'Battersea Evolution'' događaja u Londonu.

Ovo je prvi Aston u Makartnijevom vlasništvu, kojeg je naručio samo par dana pre odlaska na turneju 1964. i da ga je posedova šest godina i sa njim prešao 40.000 milja.

Dostignuta cena ovog modela od 307.000 funti je tek malo iznad početne od 300.000 funti, piše Auto exclusive.

DB5 Džordža Harisona, platinaste boje iz 1964. otišao na aukciju u Londonu prošle godine, imao je početnu cenu od £ 310.000. Povrh toga, iako Mekartnijev DB5 dostigao svoju procenjenu cenu, Harisonova kola premašila su očekivanja za više od 150.000 funti.

Džon Lenon, za sada, još uvek ne učestvuje u ovoj trci. Njegov Ferrari 330 GT 2+2, za koji se očekivalo da ide na aukciju, povučen je pre prodaje zbog "kajanja prodavca". Džejms Bond, usamljeni preostalih DB5 iz Goldfinger i Thunderball ide za 4,6 miliona dolara.

Pored svega ovoga, DB5 koji je vozio "pravi" Džejms Bond u filmovima ''Goldfinger'' i ''Thunderball'', ponuđen je na prodaju za 4.6 miliona dolara.

NE PROPUSTITE:

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR