Glas Javnosti

MISTERIJA: NESTAO JEDAN OD VODEĆIH MAFIJAŠA U ŠUMADIJI, VOĐA  KRIMINALNOG KLANA „VOLPE“, BOŽIDAR BOŽOVIĆ – BOŽA, IZ KRAGUJEVCA!


Autor: Glas javnosti

Božidaru Božoviću Boži (33), jednom od vođa poznate kriminalne grupe  iz Kragujevca, kao saznaje Glas javnosti, već dve nedelje gubi se svaki trag, a policija trenutno proverava da li to ima veze se nedavnim velikim hapšenjem mafijaške grupe oko Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja.

 Božidar Božović Boža se prema operativnim policijskim saznanjima uz  Nikolu Prokića, zvani  Proka , vodi kao vođa jednog od najvećeih kriminalnih klanova u Šumadiji, koji se sumnjiči za teška krivična dela prebijanja, pokušaje i naručivanje ubistava, reketiranja i ko zna još čega. Ovaj kriminalni gang mnogi nazivaju “Volpe”, po istoimenoj diskoteci, gde navodno “samo” brinu o obezbeđenju a nezvanično su vlasnici.  

-Boži se gubi svaki trag već oko dve nedelje, naime toliko je signal na njegovom mobilnom telefonu nedostupan. U policiji su to prvo povezivali sa hapšenjem Belivukove grupe, pa se verovalo da je na nekoj od “štek lokacija”, dok se ne vidi u kojim sve pravcima istraga iz  Beograda vodi. To se još uvek proverava, mada je sada izvesnija opcija da je njegov nestanak vezan za obračun lokalnih mafijaša za pozicije i borba za teritorije u ovom delu Šumadije, nakon velikih poremećaja oko hapšenja Belivukove grupe u Beogradu, - priča nam izvor dobro upoznat sa istragom oko nestanka Božovića.

Boža Božović je kroz medije široj javnosti postao poznatiji kada je zajedno sa rođenim bratom Markom  uhapšen nakon prebijanja a onda i polomljenim flašama i nožem, prosto iskasapili,  kragujevačkog boksera Jovicu Lešnjaka (25), u novembru 2018.godine. Uznemirujuće fotografije osvanule su u svim medijima nakon brutalne tuče u kragujevačkoj diskoteci “Volpe”, kada su Lešnjaku isečene nervi i tetive, ali i da su tada povređena i dva pripadnika Žandarmerije koji nisu bili na dužnost. Braća Božović su odmah nakon ovog krvavog incidenta uhapšena a mediji su posle danima izvešavali o ovom surovom obračunu.

Godinu dana kasnije, početkom oktobra 2019. godine, na raskrsnici kod "Elektrošumadije" u Kragujevcu dogodila se velika pucnjava za koju se dugo tvrdilo da je meta bio baš Božidar Božović, tada već proklamovani vođa kriminalne grupe “volpeovci”. Špekulisalo se da je to osveta,  jer se sumnjalo da vaš on stoji iza ubistva kik-boksera Radoša Joksimovića, koje se dogodilo mesec dana ranije. Policija je ubrzo pronašla džip iz koga je pucano na Božovića a kasnije je utvrđeno da je kik boksera Joksimovića ubio Aleksa Miloradović (21) u poznatom kragujevačkom restoranu.  Iako je slučaj bio policijski rešen, bliski prijatelji ubijenog Joksimovića nisu prestali da sumnjaju da iza tog zločina stoje baš  "volpeovci".

Već krajem maja 2020. godine Boža Božović je, opet, uhapšen je zbog sumnje da je sa još trojicom saradnika, na ime nepostojećeg duga, od sugrađanina pokušao da iznudi "audi A4"!

- Mesecima pre tog hapšenja Božović i ta trojica su često su upadali u kuću tog mladića i tražili  da, zbog nekog navodnog duga, svoj "audi A4" prepiše na ime jednog od njih. Taj mladić se  opirao, ali su ga ipak uplašili pretnjama da će mu pucati u noge, jer je znao da oni nisu za šalu,  čak naprotiv.  Otišli su i kod notara da overe ugovor, ali čim su završili potpisivanje policija ih je uhapsila. Boža je nesumnjivo glavni među “volpeovcima”, a radi kao obezbeđenje u toj diskoteci, ali policija veruje da su on i Marko, njegov godinu dana stariji brat, u stvari pravi vlasnici. Sumnja se i da su povezani sa polsovima oko narkotika, kao i još mnogim najtežim krivičnim delima, - prila za Glas javnosti odlično obavešteni izvor sa zbivanjima u ovom delu Šumadije.  

(Glas javnosti)

 

 

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR