Glas Javnosti

Mercedes-Benz F125


Autor: Glas javnosti

Zahvaljujući veoma izdašnim rezervama performansi, bez napora se nosi sa bilo kojom saobraćajnom situacijom - bez ikakvih emisija. F 125 je prvi električni automobil koji ima vazdušno oslanjanje i kontinuirano podešavanje amortizera. Rezultat je optimalna ravnoteža između udobnosti vožnje, dinamike vožnje i upotrebe energije.

Električna snaga motora generiše se na brodu hemijskom reakcijom između vodonika i kiseonika ili se dobija efikasnom rekuperacijom energije kočenja. Jedina emisija koja je rezultat hemijske reakcije je čista vodena para. Ukupan opseg rada je na istom nivou kao i savremeni dizel automobil. Potencijal visokih performansi komponenata električnog pogona u F 125! još jednom demonstriraju svestranost visoko skalabilnog, modularnog sistema E-Drive kompanije Mercedes-Benz.
Sastavljeni rezervoar za vodonik u predelu središnjeg tunela, između prednjih sedišta i podnog sklopa, ima kapacitet od oko 7,5 kilograma i idealno je zaštićen od posledica nesreća.

Mercedes-Benz ponovo predstavlja koncept vizionarskog vozila - ovog puta u obliku sportskog i udobnog turističkog salona bez emisije štetnih gasova. Sistem takođe omogućava podešavanje visine vešanja vozila u zavisnosti od brzine i statusa vozila ( za poboljšanje aerodinamike pri velikim brzinama na autoputu). Jednostepeni zupčanici na prednjoj i zadnjoj osovini ubrzavaju vozilo udobno i bez prekida u vučnoj snazi, sve do najveće brzine. Jedan od tehničkih vrhunaca sistema vešanja je posebna kompenzacija pogonskih momenata na prednjoj osovini, koja gotovo u potpunosti eliminiše uticaje pogona i oporavka na upravljaču i primetno smanjuje nagib.

Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR