Glas Javnosti

MARKO NIKOLIĆ: Bokser sa beretkom na glavi I SRBIJOM U SRCU!


Autor: Glas javnosti

Bokser Marko Nikolić je član vatrogasne brigade Voždovac, ekonomista, uspešan je i na poslu i u ringu.

U svojoj poluteškoj kategoriji (do 79 kg) na profi sceni ima 26 pobeda, bez poraza. Na WBC rang listi je na 40 mestu u svojoj kategoriji.  Prošlog meseca je odbranio titulu Mediterana od francuza Patrika Boa.

Marko je sa 15 godina počeo aktivno da trenira boks.

- Krenuo sam da treniram zbog srednje škole. Želeo sam da se razvijem. Posle par meseci imao sam prvi meč. Svidelo mi se I od tada nisam prestao - kaže Nikolić.

Posle toga je prešao u Crvenu zvezdu gde je počeo da niže uspehe. Bio je kadetski I juniorski prvak države. Kao senior je četri puta uzimao titulu prvaka države. Pet godina je bio reprezentativac Srbije.

U profesionalni boks ulazi 2013. godine.

- Oko sebe imam dobre ljude sa kojima mogu da razgovaram o svemu. To su Stevan Jovanović I Luka Popović - kaže Nikolić.

U ring je ulazio sa pesmom o bitci na Košarama, kada je bila godišnjica NATO bombardovanja sa zvukom sirene, a u Crnoj Gori su ga pratile gusle.

- Marko Nikolić na treningu daje 101 odsto sebe - kaže kondicioni trener Stevan Jovanović.

Titulu prvaka Mediterana je osvojio pobedom u meču protiv italijana Adriana Sperandia, a odbranio ju je u septembru ove godine od francuza Patrika Boe.

Marko Nikolić radi kao vozač u Vatrogasnoj brigade Voždovac.

- Imam veliku podršku kolega I načelnika Radeta Miloševića. I boks I posao vatrogasca su plemenita zanimanja - rekao je Nikolić.

Marko slobodno vreme provodi sa porodicom – suprugom i decom, a ponekad, kada mu to dozvole treneri, voli da ode u kafanu.

Nikolić se nada da ćemo ga gledati u ringu krajem ove godine.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR