Glas Javnosti

Ispitivanje zakonitosti rada MUP-a zbog izdavanja dozvola za kretanje


Autor: Glas javnosti

Dvanaest udruženja građana podnelo je inicijativu Zaštitniku građana za pokretanje postupka kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova u vezi sa dodeljivanjem dozvola za kretanje u vreme policijskog časa, saopštio je Begradski centar za ljudska prava.

U inicijativi se traži ocena postupaka policije po prijavama građana koje se odnose na dodeljivanje dozvola za kretanje grupama građana koje u večernjim satima sa stambenih zgrada pale baklje i pirotehnička sredstva.
 
Podseća se da su prethodnih nekoliko dana u sredstvima javnog informisanja i na društvenim mrežama objavljivani snimci koji pokazuju da se tokom večernjih sati, za vreme zabrane kretanja širom, Beograda i u drugim gradovima po Srbiji okupljaju grupe građana koji sa stambenih zgrada pale baklje i aktiviraju eksplozivne materije velike snage.
 
Na društvenim mrežama, ističe BCLJP, objavljene su i tvrdnje građana koji su zvali policiju prijavljujući kršenje zabrane kretanja u večernjim satima i kršenje Zakona o javnom redu i miru, kao i to da im je policija izjavljivala da nije nadležna i da ih je upućivala na lokalnu komunalnu policiju.
 
U drugim slučajevima, navodi BCLJP, preneto je da je policija izlazila na mesto događaja, ali da ništa nije preduzela budući da su policijski službenici utvrdili da građani koji su aktivirali pirotehnička sredstva sa stambenih zgrada i palili baklje imaju dozvole za kretanje koje im je izdao MUP.

(Izvor 021.r)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR