Glas Javnosti

Glasanje u vrtićima: Roditelji besni, nadležni uveravaju: Dezinfekcija u toku noći


Autor: Glas javnosti

Za potrebe glasanja danas će 40 objekata beogradskih školskih ustanova biti iskorišćeno kao prostorije u kojima će građani da iskoriste svoje biračko pravo. To je izazvalo zabrinutost i bes roditelja jer se s pravom pitaju kako će njihova deca sutra doći u te objekte kroz koje je prošao veliki broj građana.

Svi vrtići beogradskih predškolskih ustanova koji će danas biti korišćeni kao biračka mesta biće detaljno dezinfikovani odmah tokom noći, pre dolaska dece, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Danas će 40 objekata vrtića biti korišćeno za glasanje, što je uobičajeno. Ove godine zbog specifičnosti situacije izazvane epidemijom koronavirusa sve spoljašnje i unutrašnje prostorije i površine vrtića koje se budu koristile biće dezinfikovane pre povratka dece po preporuci Gradskog zavoda za javno zdravlje – rekao je Gak.

On je istakao da razume zabrinutost roditelja ali da su predškolske ustanove u Beogradu tokom prethodnih pet nedelja, koliko su vrtići otvoreni nakon dvomesečne pauze, pokazale ozbiljnost, profesionalnost i doraslost situaciji, te da bi roditelji trebalo da nastave da im veruju, jer je bezbednost dece apsolutni prioritet i, kako je rekao, niko sa tim ne bi pravio nikakve kompromise.

Svi vrtići u ponedeljak će biti potpuno bezbedni za korišćenje. Uveliko se pravi organizacioni plan sa Zavodom za biocide. Lično ću tokom noći pre ponedeljka proveriti da li se sve poštuje, ali roditelji zaista ne bi trebalo da brinu u vezi sa tim jer nijedan vrtić neće biti otvoren nespreman – zaključio je Gak.

Tokom glasanja u nedelju za te potrebe koristiće se 11 objekata vrtića na Novom Beogradu, sedam na Čukarici, šest na Voždovcu, po četiri na Zvezdari i Rakovici, po dva u Obrenovcu i Mladenovcu i po jedan vrtić na Vračaru, Paliluli, u Zemunu i Savskom vencu.

(IZvor Blic)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR