Glas Javnosti

Apel stranih zvaničnika u Prištini za slobodan protok medicinskog materijala


Autor: Glas javnosti

Strani zvaničnici u Prištini pozvali su sve strane na Kosovu da obezbede prioritet zdravlju građana i da podrže sve opcije za međunarodnu i regionalnu saradnju čiji je cilj spasavanje života i zaštita stanovništva od pandemije.

U zajedničkoj izjavi upućenoj građanima KiM, a koju su potpisali šefica EU Kancelarije na Kosovu Natalija Apostolova, ambasadori Norveške, Švajcarske, Velike Britanije, te šef Evropske banke za obnovu i razvoj i menadžer Svetske banke na Kosovu navodi se da je za uspeh ključno da se obezbedi slobodan protok medicinskog materijala i medicinskog osoblja.

Potpisnici navode da su odlučni da i dalje podržavaju KiM u prevazilaženju krize nastale pandemijom virusa Kovid-19 i poručuju da je sada od najveće važnosti da se poštuju pravila koja je postavila vlada u Prištini kako bi se sprečilo širenje virusa.

"Verujemo da u ovim vremenima velike nesigurnosti svi akteri moraju staviti na stranu svoje razlike i raditi zajedno za dobrobit ljudi", navedeno je u zajedničkoj izjavi, koju su preneli mediji u Prištini.

Vozač doma zdravlja iz Orahovca nedavno je zaustavljen na administrativnom prelazu Merdare i tek posle tri dana omogućeno mu je da pređe.

(Izvor Tanjug)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR