Glas Javnosti

TENZIJE NA JARINJU: SPECIJALCI IZVLAČILI SRBINA IZ AUTA, priskočio Kfor, pa OBRUČ

Politika
Autor: Glas javnosti

Administrativni prelazi na Kosovu, Jarinje i Brnjak, blokirani su već treći dan, a danas je zabeležen i incident koji je podigao tenzije.

Naime, kako javlja reporter Kosovo onlajna, pripadnici policijske specijalne jedinice pokušali su na silu da izvuku jednog vozača iz automobila sa KM tablicama.

Kako se saznaje, veći incident sprečili su pripadnici Kfora, koji su od jutros na ovom prelazu. Navodno, policija je zahtevala od vozača srpske nacionalnosti da izađe iz automobila i skine KM tablice, što je on odbio, pa su krenuli da ga izvlače iz kola.

Tada su prišli pripadnici Kfora i smirili situaciju. Srbi koji protestuju su se okupili, te je vozač uspeo da se skloni.

Situacija je i dalje veoma napeta, jer pripadnici specijalnog odreda policije prisilom pokušavaju da nateraju sve vozače sa srpskim registarskim tablicama da ih skinu.

Foto: Fonet

Na Brnjaku je i prve večeri protesta došlo do incidenta kada je kosovska policija ispalila nekoliko patrona suzavca na okupljene Srbe.

U međuvremenu, EU je uputila poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju da dođu u Brisel kako bi se tenzije što pre smirile.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR