Glas Javnosti

Nastavlja se trend: Ispred Narodne skupštine SPALJENE LAŽNE DIPLOME MINISTARA I POSLANIKA

Politika
Autor: Glas Javnosti

Grupa građanskih aktivista u borbi protiv režima pod nazivom "Građanski otpor" danas popodne u 18 časova na platou ispred Narodne skupštine Srbije izvela je performans pod nazivom "spaljivanje lažnih diploma".

Kako je naveo ovaj pokret u svom pozivu preko društvenih mreža ispred Narodne skupštine simbilično će biti spaljenje lažne diplome državnih funkcionera.

-SNS je napravio i zapalio lomače za znanje, kulturu, pristojnost i moral. Njihove lažne diplome samo su slika raspadanja svega u Srbiji- navela je u svom obaveštenju grupa "građanskih aktivista", pre održavanja političkog performansa.

Inače, ovaj performans usledio je pošto je pre tri dana profesorka srpskog jezika iz Novog Sada, Ena Nedić spalila je u znak protesta svoju fakultetsku diplomu ispred Doma Narodne skupštine, ona je tom prilikom poručila da je njena diploma obesmišljena, jer mladi i školovani ljudi nemaju perpsektivu u Srbiji.

Među prvima, pre početka performansa na plato ispred Narodne skupštine Srbije stigao je Borko Stefanović sa članovima stranke Sloboda i pravda, koji su sa sobom doneli stolice. Na skupštinskim stepenicama malo podalje sedi lider Dveri Boško Obradović, koji i dalje štrajkuje glađu. Od prisutnih ga deli metalna ograda koja je postavljena oko ulaza u Skupštinu.

Kako su aktivisti najavili simbolično će biti spaljene diplome Jorgovanke Tabaković, Siniše Malog, Aleksandra Martinovića, Aleksandra Šapića, Nebojše Stefanovića, Aleksandra Vulina.

Aktivisti su pred početak performansa održali govor da će spaliti sve diplome falsifikatora.

Biljana Stojković je rekla da su pred Skupštinom jer hoće da spale diplome svih falsifikatora u zemlji. Srđan Marković, pokazao je diplome Siniše Malog, Jorgovanke Tabaković, Ane Brnabić, Zorana Đorđevića, Aleksandra Vulina..

On je rekao da pola vlade čine: “falsifikatori i lopovi” i da postoje indicije da je narodni poslanik Aleksandar Martinović falsifikovao diplomu kao Siniša Mali.

Aktivisti su takođe poručili i da je odzvonilo lažima Aleksandra Vučića, ali i lažnim diplomama. Aktivisti "Građanskog otpora" su takođe najavili i da će u narednom periodu organizovati ovakve akcije i da će o tome obaveštavati građane.

Okupljeni su takođe na kraju ovog performansa uputili apaluz lideru Dveri i narodnom poslaniku Bošku Obradoviću, koji je sišao do ograde kako bi se pozdravio sa okupljenima i zahvalio im na podršci.

 "Ove siplome jesu slika i prilika ove vlasti. I to nam je u stvari bila ideja da prikažemo ovim."

(Nova)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR