Glas Javnosti

SUĐENJE ZA PALJENJE KUĆE NOVINARA SE NASTAVLJA: Molotovljev koktel izazvao požar

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Drugom osnovnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje osumnjičenima, Dragoljubu Simonoviću, bivšem predsedniku opštine Grocka, Vladimiru Mihailoviću, bivšem policajcu i Igoru Novakoviću, koji se terete za paljenje kuće Milana Jovanovića, novinara "Žig-infa".

Postupak protiv, kako se tvrdi, direktnog izvršioca, optuženog Aleksandra Marinkovića, koji se tereti da je bacio "molotovljeve koktele", a koji je u bekstvu i za njim je raspisana poternica, razdvojen je u odnosu na suđenje ostalima, pišu Novosti.

Sud je u utorak saslušao Aleksandra Dupala, veštaka-aktuara i procenitelja pokretnih stvari koje su stradale u požaru, koji je izneo svoje mišljenje. Odbrana optuženih, međutim, dovela je u pitanja Dupalovo veštačenje, navodeći da je ono "paušalno", sa čim se i veštak delimično složio.

Takođe, svoje iskaze pred sudom dala su i šestorica policajaca koji su, kobne noći, izašla na lice mesta, kada je novinaru zapaljena kuća u Grockoj.

Oni su saslušavani na okolnosti u vezi sa izbijanjem požara. Svedoci su naveli da je požar izazvao "molotovljev koktel", koji je, prema onome što je utvrđeno, ubačen kroz prozor garaže, koji je prethodno razbijen.

- Ova naprava je bačena na automobil koji se nalazio u garaži - pojasnili su policajci:
- Požar koji je izbio, nakon toga, proširio se na celu kuću.

Po njihovom kazivanju, u požaru je gotovo sve izgorelo.

Novinar Milan Jovanović, koji je bio u postelji i spavao, kako su kazali, mogao je da se uguši od dima da na vreme nije reagovala njegova supruga Jela. Ona ga je iznela iz kuće, pozvala Hitnu pomoć i policiju.

(Glas javnosti/Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR