Glas Javnosti

'ZLATAN JE HOMOFOB': LGBT zajednicu NALJUTILE Ibrine izjave na Sanremu

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Nakon što je fudbaler Zlatan Ibrahimović izjavio kako bi izgledao Sanremo u kućnoj varijanti u prisustvu italijanskog pevača koji prirpada LGBT zajednici, igračica i voditelja oglasila se i zajednica koja ga je proglasila homofobom.

Portparol politički organizovanog dela italijanske LGBT zajednice Fabricio Maraco optužio je Zlatana Ibrahimovića za homofobiju nakon njegovog nastupa na Sanremu. Šveđanin je, uz Sinišu Mihajlovića, bio specijalni gost na festivalu u Liguriji na kojem je i zapevao sa srpskim trenerom, ali je jedan trenutak posebno naljutio LGBT zajednicu.

Voditelj festivala, umetnik Amadeus, tražio je od Zlatana da zamisli kako bi izgledao ovaj događaj da se prenos organizuje iz njegove kuće.

- Pevači u dnevnoj sobi, devojke sa Zlatanom. Ti u kuhinji dok mi kuvaš kafu - rekao je Zlatan pa prokomentarisao i Ahilea Laura:

- Njega bismo stavili u garažu da pazi na kola, lopovi ne bi ništa ukrali jer bi ga se uplašili.

Inače, Lauro je talijanski pevač kog mnogi porede sa američkom pevačicom Lejdi Gagom zbog toga što se ne deklariše kao "on" ili "ona" već kao "ono". Zato je ta Zlatanova pošalica i izazvala reakciju LGBT političke stranke.

Predstavnik te organizacije, pomenuti Maraco, je u razgovoru za list "La Repubblica" osudio Ibrahimovićev istup i podsetio da Šveđaninu ovo nije prvi put da tako nešto kaže.

- Ibrahimović je još u Španiji pokazao da je sklon homofobnim ispadima. Kad ga je jedan novinar 2010. godine pitao da li je homoseksualac, on mu je poručio da mu dovede svoju sestru - podsetio je Maraco koji je iskoristio priliku i da uveže ova Zlatanov ispad sa onim koji je imao sa Lukakuom u derbiju Milana i Intera.

Maraco smatra da je, bez obzira na odluku UEFA, Ibrahimović rasistički vređao Lukakua i njegovu majku.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR