Glas Javnosti

NAKRKALI MU MILIONČE DA PODELI BROJILO! Službenici mu objasnili da nije razumeo da plaća promene u nadležnosti državnih preduzeća

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Uvođenje struje u domaćinstva, ukoliko se ide regularnom procedurom, nije beznačajna finansijska stavka, a ni momenat čije uspostavljanje kratko traje. Ali, razdvajanje brojila nikada nije zadavalo građanima toliku finansijsku muku.

Beograđanin Bojan Keneški kada je podneo zahtev za razdelu postojećeg električnog brojila na stambenom objektu nije mogao ni da sanja da će mu za taj posao od Elektrodistribucije Srbije doći rešenje na milionski iznos.

Ovaj Beograđanin dobio je Elektrodistribucije Srbije rešenje na iznos od 1.109.163 dinara. Sami troškovi priključenja kako se navodi u obaveštenju iznose 911.726 dinara, zatim još 12.576 dinara za deo troškova sistema nastalih zbog priključenja obejkta i na sve to PDV u iznosu od 184.860 dinara. Ovaj zahtev Keneški je podneo jer dva stana dele isto brojilo, a sada se nalazi u neverovatnoj situaciji.

Da stvar bude gora, Keneški nam navodi da je na internetu našao cenovnik i da najskuplja cena za priključak ne prelazi više od 100.000-150.000 dinara.

Naš sagovornik je podneo žalbu Elektrodistribuciji na ovo rešenje zbog ove cifre, a kako nam tvrdi, odgovor iz EPS-a je bio da je rešenje važeće i da navodno toliko iznose troškovi postavke novog brojila i ormana.

„Zaista je neverovatan iznos i da bih proverio da se nisu prevarili u računanju podneo sam žalbu na rešenje i dobio isti odgovor“, kaže nam Bojan i dodaje:

„Nižim službenicima Elektrodistribucije Beograda sa kojima sam pričao nije izostalo iznenađenje na iznos, a jedan službenik, gledajući moj predmet rekao je da su realni troškovi oko priključka neuporedivo manji, ali da su mi ‘nakarikali milionče’ iz razloga koji nisam razumeo, a tiče se promene u nadležnosti, odnosno da je EPS preneo na Republiku, koju zastupa Vlada Srbije, celokupan osnivački i vlasnički udeo u operatoru distributivnog sistema.“

Ovaj Beograđanin ističe da više nema mogućnost da se žali i nada se da će mu neko pomoći u pronalasku rešenja.

Iz beogradskog ogranka EPS-a rekli su za Nova.rs da rade na utvrđivanju činjeničnog stanja u ovom slučaju.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR