Glas Javnosti

GLUMAC MARKO ŽIVIĆ KRITIČNO! Igrao predstavu sa svežim rezovima, zasmejavao i glumio Rokija da bi podigao pacijente

Društvo
Autor: Glas javnosti

Glumac Marko Živić (49), koji je po drugi put hospitalizovan zbog korona virusa u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović", u teškom je opštem stanju.

Kako se navodi, Živić ima obostranu upalu pluća, a u subotu je morao da bude i intubiran.

- U subotu uveče je intubiran u teškom stanju. U nedelju ujutro je ekstubiran. S obzirom na ranije operacije koje je imao, u teškom je stanju. U teškom je i psihičkom stanju - kažu sagovornik "Espresa" iz KBC "Dr Dragiša Mišović".

On dodaje da je Živiću potvrđena kovid 19:

- Ima obostranu upalu pluća.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by || STEFAN USILJANIN || ? (@stefanusiljanin)

Živić je pre nekoliko dana zbog korone bio hospitalizovan u KBC "Dragiša Mišović", a nakon što mu se zdravstveno stanje stabilizovalo, pušten je na kućno lečenje. Međutim, zdravstveno stanje mu se pogoršalo zbog čega je vraćen u bolnicu.

Glumac je 2008. godine imao tešku operaciju karcinoma pankreasa i želudca.

- Potpuno slučajno sam to otkrio. Otišao sam kod akademika dr Predraga Peška, direktora Instituta za bolesti digestivnog trakta, i tako saznao da imam abdomenalni problem, a zatim i bolest jednjaka. Danas imam rez od 15 santimetara, duž grudi i stomaka. Abdomen je problematičan jer oni odstranjuju šta ne valja, a onda sklapaju šta mogu. Moja operacija je trajala sedam i po sati. Ali sam shvatio da imam dve opcije: ili da uđem hrabro ili da odustanem. Naravno odmah sam se odlučio za ovu prvu - ispričao je jednom prilikom Živić.

 
- Sećam se noći pred operaciju, tad mi je bilo najteže. Gledam kroz prozor, sneg pada i vidim da nema nazad, nema druge opcije. Onda kreneš da razmišljaš o svemu i svačemu, bože otkud ovo, zašto, ali mislim da mi je pomoglo što sam bio lud u svojoj energiji. Lud da tu trku istrčim - rekao je glumac svojevremeno u emsiji "Preživeli".

Sveg mesec dana posle intervencije igrao je predstavu.

- Sećam se da me je Dragan Bjelogrlić molio da ne igram predstavu, on je bio vodeći lik. Hteo je sve da otkaže ali sam bio uporan. Čak su mi roditelji zvali hirurga i pitali: Je l’ može on da se smiri?. A on im je samo rekao: Ne, ako se smiri, opet će upasti u loše stanje, neka ga, to je njegov način da se sa svim izbori. I tako je i bilo, posle te predstave sam se osećao neverovatno, iako sam imao sveže rezove i nosio zavoje - ispričao je tada glumac.

Tokom svog oporavka vedrim duhom vrlo često bodrio i ostale bolesnike, mahom one koji su posustali u borbi za život.

- Zvali su me često iz klinike da pshički dižem pacijente tamo. Išao sam da ih zasmejavam i verujem da sam nekome i pomogao. Kasnije sam postao maskota celog odeljenja. Tako je bilo i dok sam sam ležao u bolnici. Desi se da padneš mentalno u toku noći jer dnevno primaš 6 ili 8 infuzija, a jedna kaplje 2 sata. Noću plačeš jer si vezan za krevet, ali sam ustajao, šetao hodnikom i glumio Rokija Balbou. Boli te sve, ali sam glumio da boksujem sa nekim. Pacijenti su izlazili da me gledaju, smejali se, navijali. Moraš nekako da se iščupaš iz toga. Recidivi obično stignu kasnije nakon tih stresnih situacija, imao sam trenutak da kažem sebi ne mogu više, ali sam gurao kao buldožer, iako nisam imao snage - objasnio je Živić.

 (Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR