Glas Javnosti

GLAS ŽIVOTA - GLOBALNI RAST ISLAMA, profesor Marko Pišev

Glas Života
Autor: Glas javnosti

U emisiji  Glas života na temu širenja Islams razgovarali smo sa profesorom Filozofskog fakulteta Markom Piševim, koji se bavi antropologijom Islama. Pričali smo o migrantima u Srbiji i investicijama muslimanskih zemalja.Investicije svakako treba kontrolisati, jer iza njih se može kriti neka druga namera od razvoja zemlje. Migrantima Srbija nije konačna destinacija - rekao nam je profesor.

Svet se menja! Globalna kultura koju će naša deca naslediti biće različita nego što je danas.Svetska demografija se promenila. Prema istraživanjima da bi se jedna nacija održala više od 25godina mora da postoji stopa priraštaja od 2,11 dece po porodici. Sa brojem dece manjim od ovoga nacija će se smanjivati. Ni jedna nacija nije ispravila stopu priraštaja od 1,9,a stopu priraštaja od 1,3 je nemoguće ispraviti, jer bi trebalo 80-100godina.Ne postoji ekonomski model koji bi održao naciju za to vreme.
Ako dva bračna para imaju po jedno dete onda je duplo manje dece nego roditelja.Ako njihova deca imaju po jedno dete onda je broj unučadi 1/4 u odnosu na babe i dede. Ako se u 2006. godini rodilo milion beba, nemoguće je imati 2 miliona radno sposobnih.Tako se smanjuje nacija. 2007godine stopa priraštaja u Francuskoj je bila 1,8,u Engleskoj 1,6u Grčkoj 1,3 u Nemačkoj 1,3u Italiji 1,2u Španiji 1,1.
U celoj Evropskoj Uniji koju čine 31 država stopa priraštaja je 1,38. Ovaj prosek je nemoguće ispraviti. Za nekoliko godina Evropa kakvu znamo prestaće da postoji,ali ipak broj stanovnika Evrope se ne smanjuje. zbog emigracije.Islamske emigracije. Od sveukupnog porasta stanovništva u Evropi od 1990god. 90% je bila islamska emigracija. U Francuskoj je 1,8 dece po porodici,a u muslimanskim porodicama u Francuskoj 8,1 dete po porodici.
U južnoj Francuskoj,regiji sa najvećim brojem crkvi na svetu sada ima više džamija. 30% dece mlađe od 20godina su muslimani. U većim gradovima broj je veći od 45%.  Svaki peti stanovnik Francuske će 2007. godine biti musliman. Za 29 godina Francuska će biti islamska država. U zadnjih 30 godina broj muslimana u Velikoj Britaniji povećao se sa 82000 na 2,5 miliona. Ima preko 1000 džamija,a mnoge ood njih su bivše crkve. U Holandiji 50% svih novorođenih su muslimani. U Rusiji ima preko 23 miliona muslimana, 1 od 5 rusa. 40% ukupne ruske vojske su muslimani. U Belgiji 25% stanovništva i 50% novorođenih su muslimani.Belgijska vlada je izjavila da će 2025godine 1/3 dece biti rođena u muslimanskim porodicama. Nemačka vlada je o ovome govorila prva i izdala saopštenje u kome kaže - Pad nemačke nacije više se ne može zaustaviti.Do 2050godine ovo će biti muslimanska država.Nemačka vlada je rekla i da će do 2030godine u Evropi biti 10 miliona muslimana. 
Islam je sada najbrže rastuća religija. U Americi je stopa priraštaja 1,6,a da se nacija održi potrebno je 2,1 - 1970godine u Americi je bilo 100000 muslimana,danas ih ima preko 9 miliona. 2006. godine održan je skup islamske organizacije u Čikagu. Zapisi sa toga skupa detaljno pokazuju plan da se islamizira Amerika, kroz medije,politiku,obrazovanje. Za 20 godina biće 50 miliona muslimana u Americi. Svet u kome mi živimo nije svet u kome će živeti naša deca i unučadi.  Katolička crkva je izjavila da je Islam nadmašio broj njihovih pripadnika. Islam je sada dominirajuća religija u svetu. Katolička crkva je izjavila da je Islam nadmašio broj njihovih pripadnika.
Islam je sada dominirajuća religija u svetu.

 

 

BONUS VIDEO


https://www.youtube.com/watch?v=cUl_vgeSv5Y

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP