Glas Javnosti

„Things in common“, нова Фејсбукова апликација која вас повеѕује са пријатељима

Tehnologije
Autor: Глас јавности / Новости / ПС ПРЕС / од 21.08.2018.

Друштвена мрежа тестира функцију под називом „things in common“, која приказује информације које су вам заједничке са особама са којима нисмо пријатељи.

''ФЕЈСБУК'' је првенствено намењен да вам помогне да останете у контакту са пријатељима и породицом. Међутим, ако једна од најновијих експерименталних функција на ''Фејсбуку'' стигне до сваког профила, моћи ћемо да сазнамо како смо повезани са онима који коментаришу на јавним објавама, а све ово је део напора ''Фејсбука'' да учини јавне дискусије значајнијим. 
 
Друштвена мрежа тестира функцију под називом „things in common“, која приказује информације које су вам заједничке са особама са којима нисмо пријатељи

На ознакама ће се спомињати ствари које су нам заједничке, на пример, ако је двоје потпуних странаца на ''Фејсбуку'' ишло ​​на исти универзитет, писаће „Ишли на Универзитет у Калифорнији“, а ако живе близу, писало би на пример „Из Феникса, Аризона”. Друштвена мрежа истиче да ће у овим ознакама приказивати само информације које се већ могу наћи на нечијем профилу. Све што корисник поставља привато ће остати скривено и неће се појавити на овим ознакама.

„Само информације које су људи објавили на својим профилима ће бити приказиване“, обећава ''Фејсбук''. Тренутно, функција се тестира са малим бројем корисника у САД-у. У зависности од одговора који компанија добије из овог теста, одлучиће да ли ће ову функцију применити на све кориснике.

Да ли је добро или лоше знати да је неко повезан са вама на било који начин, је дискутабилно. Сумњамо у то да неко ко је укључен у коментаре на јавној објави жели насилну особу која се жестоко не слаже са његовим ставовима у вези са темама попут политике да зна да живе у близини.

Глас јавности / Новости / ПС ПРЕС / од 21.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR