Glas Javnosti

РОБОТ СКАКАЧ: Ghost Minitaur је робот који има четири ноге, захваљујући којима може да се креће и кроз комплексне терене, да скаче, те се пење уз степенице, отвара врата и прескаче ограде (ВИДЕО)

Tehnologije
Autor: Глас јавности / ПС ПРЕС / од 05.10.2018.

О њему се говори још од октобра 2017. године, да би недавно била објављена и нека додатна унапређења, а у компанији се надају да би овај робот могао да се користи као основа за роботизована возила, која би била подржана машинским учењем и апликацијама за тренирање уређаја.

Они који се боје роботске револуције, те робо-шпијунаже, брину због тога што се овај робот описује и као скаламерија која неопажено може да се увуче у сваки дом, а захваљујући томе што може да обавља и компликоване операције, попут откључавања и закључавања врата.

Ghost Minitaur је врло динамичан робот који може и да трчи, а има и брзе енкодере који му омогућавају да доживљава терен око себе, те му прилагођава покрете. Предност му је и то што је прилично снажан, и може да се производи са ограниченом количином средстава, што ће га, тврде креатори, сврстати међу најприступачније роботе на свету.

Глас јавности / ПС ПРЕС / од 05.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR