Glas Javnosti

Јагуар Ланд Ровер ће од октобра скратити радну недељу на три са пет радних дана. Vлада у Лондону "демонизовала" дизелаше

Auto-moto
Autor: Глас јавности / ТАНЈУГ / од 25.09.2018.

Највећи британски произвођач аутомобила Јагуар Ланд Ровер ће од октобра скратити радну недељу на три са пет радних дана у фабрици у Касл Бромвичу, у централној Енглеској, у настојању да избегне укидање радних места.  

Та мера ће бити на снази до почетка децембра, изјавила је портпаролка компаније, а преноси агенција Ројтерс, уз подсећање да је пре само неколико дана директор Јагуара упозорио на негативне последице Брегзита.

"У светлу даљих потешкоћа које погађају ауто индустрију спроводимо привремена прилагођавања организације производње у Касл Бромвичу", наводи се у саопштењу Јагуара.

Директор Јагуара Ралф Шпет је прошле недеље упозорио да би непостизање споразума о Брегзиту коштало Британију више десетина хиљада радних места у ауто индустрији и да би угрозило производњу у тој компанији.

Он је, такође, рекао да је влада у Лондону "демонизовала" дизелаше, што је за последицу имало гашење 1.000 радних места у Јагуару раније ове године.

Глас јавности / ТАНЈУГ / од 25.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR