djokov

Foto: Tanjug

Novak Đoković planira da pomogne slabije rangiranim teniserima koji će biti u problemu zbog suspenzije sezone.

Brojni slabije rangirani teniseri i teniserke u nekoliko navrata su već izrazili brigu za svojim finansijskim statusom, s obzirom da su ostali bez maltene ikakvih prihoda.

Za razliku od ostalih sportova gde su igrači obezbeđeni ugovorima, u tenisu sve zavisi od sponzorstava (koje slabije rangirani igrači često nemaju) i nagradnih fondova.

-Postoji veliki broj igrača kojima je potreban novac svakog meseca. Postoje i neki koji mogu da prebrode šest meseci bez tenisa, ali većina ne može. Komplikovana je situacija. Gledamo šta možemo da uradimo, ovo nam se nikada do sada nije desilo. Postoji velika zabrinutost za igrače koji su 150, 200, 300 ili 500. na svetu. Oni sada nemaju nikakav način da zarade novac- otkrio je brazilski teniser Bruno Soareš, jedan od članova Saveta igrača ATP, u intervjuu za lokalni "La Nacion".

Soareš ističe da će se Đoković, kao predsednik desetočlanog Saveta, pobrinuti za takve slučajeve.

Izvor: B92

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kineski lekar koji je deo medicinskog tima iz Kine koji je dođao u Srbiju izneo je drugačije viđenje globalnog širenja korona virusa.

Nemačka je i dalje na početku pandemije virusa Covid-19 i moraće da živi sa njom neko vreme, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel.

U Rusiji su uz učešće stručnjaka iz Ruske akademije nauka i umetnosti (RAN) napravljena tri preparata koja se potencijalno mogu primeniti za lečenje infekcije prouzrokovane virusom korona, izjavio je potpredsednik, šef odeljenja medicinsko-bioloških nauka RAN akademik Vladimir Čehonjin.

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone