NE ŽELI DA POMOGNE KOLEGAMA: Rekao sam Novaku da neću da uplatim novac za slabije rangirane igrače na turu!

teniser

Foto: instagram/printscreen

Italijanski teniser Mateo Beretini poručio je da nema nameru da novčano pomaže lošije rangirane igrače i da je to rekao i da se po tom pitanju čuo sa Novakom Đokovićm.

- Zvao sam Đokovića i objasnio sam mu moju situaciju. Rekao sam mu da imam druge prioritete i da planiram da pomognem porodicama koje je koronavirus ostavio bez posla i kojima je sada najpotrebnije. Novak je odgovorio da razume moju odluku i da ne bi trebalo da brinem jer donacija nije obavezna - kazao je Bertini i dodao:

- Moje mišljenje je da ni u jednom profesionalnom sportu takmičari ne bi trebalo da pomažu druge takmičare novcem. To je na odgovornim telima, u ovom slučaju ATP, WTA i ITF. Oni su ti koji organizuju turnire, a mi smo ti koji učestvujemo. Njihova odgovornost je da brinu o nama i da reše probleme s kojima se susreće naš sport.

Podsetimo, da najboljih 100 na svetu u singlu i najboljih 20 u dublu će učestvovati u finansijskoj podršci Fonda za slabije plasirane tenisere. Najboljih pet na svetu doniraće najmanje 30.000 dolara, od 5. do 10. mesta izdvojiće najmanje 20.000, od 10. do 20. 15.000 dolara, teniseri rangirani od 20. do 50. doniraće 10.000 dolara, dok će oni od 50. do 100. uplatiti 5.000 dolara u fond.

(M. N.)

(izvor:Kurir)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prvi teniski turnir od početka pandemije korona virusa počeo je u petak u nemačkom gradu Her-Grenćauzenu

Novak Đoković je, bez sumnje, naš najbolji sportista, ali na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju neće nositi zastavu Srbije u svečanom defileu na otvaranju najveće svetskovine sporta.

Kampanja koju je pokrenuo Novak Đoković je uspela! Ona je za cilj imala da se finansijski pomogne slabije rangiranim teniserima i teniserkama u ovim teškim trenucima

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone