VELIKI BRAT: FBI uskoro i bez naloga pristupa internet istoriji građana

posao-pixa

Foto: Pixabay

Podaci o tome koje su internet stranice posećivali građani SAD moći će da budu dostupne i za FBI, i to bez naloga.

U toku nedavnog glasanja za jedan amandman Patriotskog zakona u SAD, Senat ove države pristao je da agencijama za sprovođenje zakona omogući pristup podacima o "internet istoriji", bez potrebe da prvo dobiju nalog.

Sledeće nedelje bi trebalo da se "obnove", odnosno ponovo izglasaju delovi Patriotskog zakona koji se odnose na nadzor stanovništva. Neki senatori borili su se protiv ove odluke, ali je njihov predlog da se nadziranje ograniči odbijen jer nije bilo dovoljno glasova.

"Pristup nečijoj istoriji pregledanja internet-stranica je gotovo kao špijuniranje njihovih misli. Ovaj nivo nadzora apsolutno bi trebalo da se vrši uz nalog, rekao je jedan od glavnih boraca protiv nadzora, senator Ron Vajden.

U svakom slučaju, pošto je to odbijeno, izgleda da više nema nikavih prepreka da FBI i slične agencije imaju direkan pristup podacima internet korisnika u SAD.

Izvor: B92


Da li je moguce da smo dotle dosli? Samo jios da nas cipuju i gotovo.

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Rusija vredno radi na novom tipu protivsatelitskog naoružanja. Ovaj kompleks, se sastoji od minijaturnih manevrišućih satelita koji su opremljeni adekvatnim naoružanjem i malim raketnim motorom, a njegov integralni deo je i duboko modernizovana verzija lovca-presretača MiG-31BM. Leteća platforma koju predstavlja supersonični avion u stvari zamenjuje prvi stepen kosmičke rakete.

Дигитална технологија је тренутно најбрже растућа српска индустрија, а следећа је можда производња литијума, пише британски пословни недељник Економист у данашњем тексту под насловом „Неочекивани технолошки бум у Србији”.

Do ove mere je došlo nakon velikog skoka u korišćenju Interneta usled uvođenja vanrednih mera širom Evrope koje zahtevaju rad od kuće i društvenu izolaciju

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone