Kinezi počeli testiranje 6G u jeku opiranja sveta 5G mreži!

5g 6g

Foto: Pixabay

Stručnjaci kineske kompanije „Sjaomi“ trenutno proučavaju tehnologije koje je činiti osnovu 6G mreže. Generalni direktor i osnivač kompanije Lej Đuen nije želeo da otkriva detalje preliminarnih testiranja, ali je istakao da će važan uslov za razvoj tehnologije 6G biti uspostavljanje široke satelitske internet mreže.

-Nisu dovoljne samo bazne stanice i sateliti. Neophodna je podrška terminala iz svih mesta. Predstoji nam mnogo istraživanja u toj oblasti, ali Sjaomi ne planira da direktno učestvuje u komercijalnom korišćenju aerokosmičkog prostora- rekao je direktor „Sjaomi“ kompanije.

Pritom, Lej Đuen je istakao da su pandemija virusa korona i veliki broj pristalica teorija zavere negativno uticali na razvoj 5G mreže, ali da će kompanija nastaviti da razvija tu sferu, kao i da će proizvoditi pametne telefone koji će podržavati mrežu pete generacije.

Prema rečima direktora kineske kompanije, krajem 2020. godine „Sjaomi“ će prestati da proizvodi pametne telefone koji podržavaju 4G mrežu za kinesko tržište. „Sjaomi“ trenutno pravi zalihe tih uređaja. 

U narednim mesecima kompanija će se fokusirati na razvoj 5G uređaja, razvoj satelitskog interneta i istraživanje 6G mreže. Lej Đuen je istakao da će uvođenje 5G mreže značajno poboljšati živote ljudi.

Istovremeno, predstavnici ruske državne korporacije „Rosteh“ saopštili su da će razvoj 5G mreže u Rusiji moglo kasniti nekoliko godina, ako državno finansiranje, koje je planirano za 2020. godinu, bude smanjeno za 50 odsto.

(Izvor: Sputnjik)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Naučnici sa Univerziteta za nauku i tehnologiju u Hong Kongu uspeli su da razviju veštačko oko koje oponaša ljudsko i koje je u pojedinim segmentima i savršenije.

EU hitno zahteva OŠTRIJU strategiju prema KINI jer Amerika gubi ulogu NAJVEĆE SILE. Što se tiče najvećeg dela evropskih zemalja, Trampov haotičan odgovor na pandemiju i ispoljena osvetoljubivost kod njih su iskristalisali najdublju zabrinutost da se administracija sadašnjeg predsednika SAD kreće u pravcu koji ne bi sledila nijedna razumna demokratska zemlja

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone